Merhaba. Bir yıllık vücut geliştiricisiyim şu anki fiziğimi diğer açtığım konularda görebilirsiniz. Aktif olarak spora devam ediyorum. Bunun yanına bir de Kick boksa gitmeyi düşünüyorum.
Pazartesi çarşamba cuma kickboks.
Çarşamba ve pazar hariç fitness.
Sizce zor olur mu? Ya da görüşleriniz nelerdir?
Başlangıçta hevesli olacağın için zor olmaz, bünyen de kaldırır spora alışkın olduğun için ama uzun vadede sürdürebilir bir düzen değil, kaç yaşındaydın?
Merhaba. Bir yıllık vücut geliştiricisiyim şu anki fiziğimi diğer açtığım konularda görebilirsiniz. Aktif olarak spora devam ediyorum. Bunun yanına bir de Kick boksa gitmeyi düşünüyorum.
Zor olmaz zaten dövüş ve performans sporlarıyla ilgileniyorsan fitness ile beraber götürmek zorundasın fakat antrenmanların volume ve şiddeti , sıklığı vs nasıl ayarlanır bilmiyorum.
Kickboks yapan kişilerin ciddi bir kas kütlesine ihtiyacı olmadığı için Fitness'la başlanıp sonradan Kickboks'a dönmek mantıklı. Dövüş esnasında çeviklik ve hız gerektirdiğinden kondisyon kaybı olur. Ama tercih edilebilir iki tarafada zamanınız olacaksa.
Başlangıçta hevesli olacağın için zor olmaz, bünyen de kaldırır spora alışkın olduğun için ama uzun vadede sürdürebilir bir düzen değil, kaç yaşındaydın?
Kickboks yapan kişilerin ciddi bir kas kütlesine ihtiyacı olmadığı için Fitness'la başlanıp sonradan Kickboks'a dönmek mantıklı. Dövüş esnasında çeviklik ve hız gerektirdiğinden kondisyon kaybı olur. Ama tercih edilebilir iki tarafada zamanınız olacaksa.
Evet zamanım olacaktır ancak çevremdekiler kas kaybedeceğimi söylüyor zaten düşüncede mantıklı geliyor. Yemeği daha çok artırırım. Ayrıca bugün gidip deneyeceğim. Zor olsa da yapmak istiyorum ama bir yandanda vücudumu fit tutmak istiyorum başarabilir miyim?
Evet zamanım olacaktır ancak çevremdekiler kas kaybedeceğimi söylüyor zaten düşüncede mantıklı geliyor. Yemeği daha çok artırırım. Ayrıca bugün gidip deneyeceğim. Zor olsa da yapmak istiyorum ama bir yandanda vücudumu fit tutmak istiyorum başarabilir miyim?
Sizin boks torbasına vurma antrenmanız ve yumruklardan kaçınma sırasında yaptığınız hareketler kardiyoyla eşit derecede kalori kaybına yol açar. Ancak beslenmeniz düzgün olursa ve sporunuzu zaman olarak ayarlarsanız kas kaybı yaşamazsınız aksine hacim olarak küçük gözükür yalnızca.
Zaten bir de haftada 3 kickboks eklenecek. 3 gün fullbody ya da 4 günlük upper lower yapmanı öneririm kendini fazla hırpalamamak adına. Zaten yapılması en mantıklı programlar da bunlar. 5 gün gitmeye gerek yok. 3 gün FB yaparsan kickboksa gittiğin günler spora da gidersin aradan çıkar 4 gün dinlenmen olur istersen. Ya da kendine göre ayarlarsın. 4 günlük U/L yaparsan da pazartesi sali, persembe cuma gidersin hafta sonu dinlenirsin. Beraber yürütülebilir neden olmasın.