Hem Windows hem Linux tarafından okunabilen disk formatı hangisi?

synoMM

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS B350 M-A
Ryzen 3 2200g
GTX 1650
2X8 16GB GSKILL 3200 MHZ
Transcend SSD220 240 GB
Windows ve Linux'u Dual boot yapıp Linux'ta oyun performansı deneyeceğim memnun kalırsam tamamen geçebilirim. NTFS diskimden dolayı olduğunu düşünüyorum işletim sistemi NTFS diskini okusa bile oyunları açamıyordum, doğal olarak Linux desteği olan oyunları bile. Diski hangi formatta kullanmalıyım sorunsuz şekilde iki işletim sistemi için de okunabilir durumda olması için? Bu formatların ne farkı var? Güvenliğe takılmıyorum M.2 SSD'de hızda sıkıntı olmasın yeterli benim için. Bir soru daha, mesela ExFAT'a geçersem oyunlarımı tekrar Linux'un kurulu olduğu disk parçasına indirmeden veya aktarmadan direkt çalıştırabilecek miyim?

Komple NTFS yapmanıza gerek yok. Windows kurun, linux için ayıracağınız kısmı disk küçültme ile formatlanmamış şekilde bırakın, linux kurulum adımında diskin o kısmına yeni partition açarsınız. Ya da tam tersi şekilde yapıp diskin bir kısmını boş bırakıp NTFS yapar oraya Windows kurarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…