Hem YKS'ye hazırlanmak hem de işte çalışmak

hsnumtozlp

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 4.5 ay kaldı kalmadı ama paraya ihtiyacım var. Hedefim İstanbul Üniversitesi İşletme. 147K sıralama ile alıyor. Ama ailevi nedenlerden dolayı paraya ihtiyacım var. Mart ayının başında ŞOK markette tanıdığım biri ile anlaşıp işe girmeyi planlıyorum. Part time olarak. Saat 4'ten 9'a kadar haftada 6 gün toplam 30 ya da 31 saat.
Part time maaşlar 19'a kadar çıkıyormuş. Normal maaş ise 17K.

Şöyle bir program düşünüyorum:

Sabah 6'da kalkıp derse saat 7'de otursam, 7'den saat 1'e kadar çalışıp 1'de spora gitsem, 3'te spordan çıkıp işe gitsem, akşam saat 10'dan 11'e kadar tekrar edip yatsam sizce mantıklı olur mu? Günde sadece 5 saat çalışıp cebime harçlık yapmak mantıklı mı?

147K 4 ayda eşit ağırlık bölümünde yapılabilecek bir sıralama. Olmadı Trakya Üniversitesinde Yönetim Bilişim Sistemleri okurum. O da 140K.

Tavsiyelerinizi bekliyorum!

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam eğer cidden mentalinizi iyi tutacaksanız işe girin çalışında tavsiye etmem yaz tatilindede YKS sonrası yine 1-2 ay çalışıp 42 K'ya yakın para biriktirebilirsiniz bence daha mantıklı bir seçenek ama tabii size kalmış bu arada EA okunmasını pek tavsiye etmiyorum 4,5 ayda sayısaldan 150 k yapılır ve daha prestijli bir bölüme gidilebilir mesela atamaları yüksek ve maaşı iyi olan hemşirelik gibi işletme mezunu çok veriliyor bir de boşa okumuş gibi olursunuz yanlış anlamayın ama 2 dil falan bilmeniz lazım ki çevremde çoğu işletme mezunu işsiz Marmara işletmeden ve İstanbul işletmeden bile işsiz kalan tanıdıklarım var bölümü dereceyle bitirdiler bir tek YBS okunur tek eşit ağırlıkta gerisi bayağı tıraş bölümler artık hukuk falan da çok tanıdık istiyor maalesef sayısalda olduğu için tüm meslekler ben bile EA'dan girmiştim geçen sene bu sene sayısal giriyorum mezuna bıraktım siz düşünün işte eğer fikir değiştirip sayısal seçerseniz mühendislik seçmeyin önermem çok mühendis var işsiz mühendis sayısıda bir hayli fazla son dönemlerde düşük maaşlarla kontrattan kontrata çalışırsınız ben şu an hemşirelik bölümünü istiyorum direk atanayım atanamazsamda özelde çalışırım kafa rahat olur diye düşünüyorum biraz da mühendisliğe kıyasla ki erkeklerin çoğu artık hemşirelik seçiyor genel olarak mühendisliklerinde anlamı kalmadı.

Yapılır hocam ama sanki spora gitmenin sırası değil şu an bence.

Peki sayısal bölümden ne tavsiye ediyorsunuz? Sayısal 200K ve üstü yapabileceğime inanıyorum.

Peki sayısal bölümden ne tavsiye ediyorsunuz? Sayısal 200k ve üstü yapabileceğime inanıyorum.

Sayısalda hemşirelik eğer ciddi mühendislik istiyorsan PC mühendisliği belki hemşireliği neden seç diyorum biliyor musun hem ataması yüksek hem de stabil çalışıyorsun mühendislik aşırı yorucu bir de dersleri aşırı zor yani ilk sene eğer çok ders çalışmayı sevmeyen biriysen kalırsın ki mühendislerin sosyal ortamı bile yok hocam ya kafa karışıklığı yaratmayayım ama ülkenin her bir kesiminde her kafadan farklı ses çıktığı için insanlar artık iş bulacağı bir bölüme gitmek istiyor istediği bölüme gidemiyor şayet bende onlardan biriyim yani sayısal yapamıyorsan okumanın bir anlamı yok artık devletin gözünde maalesef ilk 140-150 k 4,5 ayda garanti yapılır eğer bak Mat'ı çok yapamıyorsan zorlamanın alemi yok 5-10 net çıkarım baba yoluma bakarım de eğer EA gireceksen sayısaldada keza öyle ki benim matematiğim aşırı berbat TYT bile 14-16 net arası sürünüyor ama benim fenim iyi işte oradan kurtarıyorum sende eğer fende iyiysen ki biyoloji fende aşırı kolay 13 net yaparsın AYT'de orası çok garanti kimyada keza öyle ama fizik mat için pek bir şey diyemeceğim çünkü onlardan bende korkuyorum vallahi hocam çok uzun yazdım benim hedef TYT 73 AYT 24-27 bandında yapayım yeter zaten OBP 77 çok kasmaya gerek yok 120-140 k arası okey gibi düşünüyorum.

Tekrardan teşekkür ederim. OBP'em 69. Maalesef lise hayatım o kadar da iyi geçti denemez. B2 stabil C1 hafif İngilizcem ve A1-A2 arası Almancam var. İstanbul Üniversitesinde İşletme okursam ilerde ya finans uzmanı olacağım ya da Almanya'da bankacı.

Bir de yaz tatilinde 3 ay çalışıp 65K kadar para kazanmak daha mı mantıklı?

Hocam evet yaz tatilinde çalışın şuanı boş verin direk çalışın sınava şu an para değil gelecek önemli para her zaman kazanılır oturduğun yerden bile PC başında al sat yapar kazanırsın yani bu böyledir bence yaz tatilinde 3 ay çalış direk 65 k cebe koy wat yapacaksan ilk sene veya 2. sene 22K'yı dolara çevir kenara at daha mantıklı olabilir çünkü 3-4 k civarı istiyor wat yurt dışı için zaten ABD gidiyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…