Hemen alınan A1 ehliyet mi yoksa 1.5 yıl sonra A2 almak mı?

Yiğitalp3xx

Centipat
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
216
Arkadaşlar motosiklet konularına bayağı hevesliyim. Şu an 17. yaşımı dolduruyorum ve A1 ehliyet için gerekli şartları sağlıyorum. 18'e daha 1.5 yılım var. 18 yaşında da A2 ehliyet alınabiliyor. Sizce ben şu an A1 alsam ve kendime 125cc bir cross alsam zarar eder miyim yoksa A2 mi bekleyeyim? Çevremdeki çoğu kişi bana A2 bekle falan dedi. Ama uzun yıllar motosiklet süren bir abim şimdi A1 almamı ve 1.5 yıl boyunca 125cc kullanıp tecrübe edinmemi sonra A2 alıp altıma 250'lik bir motor çekip rahat rahat binmemi söyledi. Bana da bu mantıklı geldi. Sizin görüşleriniz nelerdir?
 
Bütçen nedir?

Scooter tarzı ile başlamanı öneririm bir anda CBR125R'lere atlamaman gerekiyor. Onlarda öğrenemessin.

Bütçe 15k civarı scooter çok sürdüm hocam ehliyet alırsam debriyajlı bir motor düşünüyorum şu an aklımda yamaha WR125X var biraz pahalı ama sağlam motor ucuza denk gelirse almayı düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı