Hemşirelik mi mühendislik mi?

g.samet7

Femtopat
Daha fazla  
Hepinize merhaba arkadaşlar. Ben 2026 Haziran'da YKS sınavına gireceğim. Bu yüzden hangi mesleği istediğimi kararlaştırmış gibiyim. Ailem bana hemşirelik okumanın mantıklı olduğunu ataması olduğundan dolayı söyledi. Ben de aynı şekilde düşünüyorum ama bir yandan eğer 100-120 k arası yaparsam mühendislik de düşünmüyorum değil. İstediğim şehirde Yalova gibi bir şehir.
İstediğimde bilgisayar, elektrik elektronik tarzı mühendislikler. Ailem atamasının zor olduğunu söylüyor ve özelde çalısma alanlarının kısıtlı olduğunu söylüyor. Ben o yüzden böyle bir ikilemde kaldım. Sizce hangisi en mantıklısı? Bilgi almak amacıyla soruyorum. Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Hemşirelik okunacak meslek değil bir hatanda bin türlü dava yersin, birde el becerisi gerekiyor. Atanmasının kolay olma nedeni bu. Kimse istemiyor. Artı mobing durumu da var. Sevdiğiniz mesleği yapın hocam.

Bir de mesela bayram seyran olur nöbete gidersiniz. Aileniz bunları hesaba katmıyor. 16 saat nöbete kalırsınız.

Vereceğin kararın gelecek hayatının temellerini oluşturduğunu unutma. Arasında kaldığın iki meslek birbiriyle çok alakalı değil, kafanın ne kadar karışık olduğunu anlayabiliyorum. Benim önerim ilgin olan ve mutlu olacağın alanda devam etmen. Umarım sana uygun işi yapar ve başarılarla dolu bir hayat geçirirsin.

Sağlık meslek çıkışlı değilsen anatomi dersine, fizyoloji dersine, sistem hastalıkları, temel mesleki uygulamalar, enfeksiyon hastalıkları, ilk yardım, temel ilaç bilgisi. Hiçbirine hakim değilsindir.

Sen insanla mı uğraşmak istiyorsun yoksa hesap, işlem, matematik, çizim, bilgisayar, kodlama... bunlarla mı uğraşmak istiyorsun?

Diğer arkadaşlarda fikirlerini söyleyebilirmi lütfen

Hemşirelik ataması kolay.Ama arkadaşların dediği gibi çalışması zor,ve dikkat isteyen bir alan.Mühendislik ise durumu içler acısı,iyi bir üniversite mezunu olmazsanız çok pişman olursunuz.Duyduğum çoğu mühendis devlette memur olarak çalışıyor(normal memur mühendis değil).

Bu ikilemde kaldıysan mühendis olmayı çok da istemiyorsun demektir. Mühendislik sevilmeden yapılabilecek bir meslek değil, hemşire ol rahat atanırsın maaşını alır takılırsın.

Hemşirelik okumak daha iyi olur. Dil ögrenip yurt dışana kapak atma imkanın var ayrıca yurt dışı imkanı açık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…