@Hukuk'lu Ben bu konuda konuşurken oran orantıya bakarım. 13 yıldır internetten alışveriş yapan biri olarak Türk firmalarıyla kaç tane sorun yaşadım, kaçında bana iyi niyetle yardımcı oldular onu hesaplarım. Hepsiburada'nın bana orijinal olmayan ürünü gönderip paranın üstüne yattığını da yaşadım, GameEkstra'nın bana bozuk ürün gönderip değiştirmesi gerekirken haftalarca nasıl süründürmesini de yaşadım, N11 ve diğer sitelerle ile ilgili neler yaşadığımı anlatmaya kalksam burada sayfayı aşağı kaydırmaktan mouse scroll'unu bozarsınız. Daha bunlar gibi kaç tane kötü hatıram varken kalkıp da Türk firmalarını sakın yabancı firmalarla kıyaslamayın burada, üzülürsünüz.
Amazon'dan işlemci alıyorum, ufak bir sorun oldu diye hesabıma 160 Dolar kredi veriliyor. Corsair set alıyorum, klavyesinde siparişte sorun yaşandı diye iptal etmeme ve parasını almama rağmen sırf benim gönlüm olsun diye komple
SETİ ücretsiz gönderiyorlar. 8 TB'lık 2 tane HDD alıyorum, bir tanesi sorunlu çıkıyor diye farklı marka ürüne geçmek istiyorum hiç ikiletmeyip kargo ücretini bile karşılayıp geri alıyorlar. Harici satıcı ürünü kargolarken etiketi gümrükte sorun olacak şekilde bastığı için sipariş yoldayken iptal ediyorum, gık demiyorlar. Yeri geliyor ürün için zar zor para toplanılan yerde durumu anlatıyorsun, kargonu siliyorlar. Kaç arkadaşım için bu işlemi yaptım sayısını hatırlamıyorum. GTX 1080 Ti ekran kartı alıyorsun, 4 ay sonra ekran kartı bozuluyor hiç sorun çıkarmadan daha sen ürünü kargoya vermeden isteğine göre para iadesi ya da yeni ürün gönderimi yapıyorlar. Harici satıcıdan ucuza bir ürün sipariş ediyorsun, sonra satıcı satmaktan vazgeçiyor. Amazon'a ulaşıyorsun ve o ürünü gene ücretsiz şekilde gönderebiliyorlar. 750W PSU alıyorsun, tamamen kendi hatandan dolayı işine yaramayacağını fark ediyorsun. Sorgusuz iade alıp istediğin ürünü alıyorsun. Bunlar sadece tek bir yer bak, diğerlerini de yazayım.
5 yıl önce Corsair'dan H110 soğutucu alıyorsun, sonra bir parçasını kaybettiğin için farklı soket sistemde kullanamadığını fark ediyorsun. Corsair'a ulaşıp o parçayı almak istediğini söylüyorsun, sana o parça ve ürünün üretilmediğini ve eldeki ürünün seri numarasını verince H115i göndereceklerini öğreniyorsun. ÜCRETSİZ. Logitech'ten G29 direksiyon alıyorsun, sonra direksiyonun bir yayında sorun çıkıyor. Logitech'e ulaşıyorsun ama sadece tek başına o yayın siparişi verilemediği için komple G29 gönderiyorlar. SteelSeries'in klavyesi ve faresinde sorun yaşıyorsun, gene onlara ulaşıyorsun. Senin SS hesabına o ürünlerin değeri kadar kredi yükleyip ürünleri tekrar elde etmeni sağlıyorlar.
Bunlar gibi daha en az 8-9 örnek yazarım buraya. Bu yukarıda yazdıklarımı hangi Türk firması yaptı? Bana çok az denk geldi, aldığım bir ürün bozuk çıkınca değişim yapmaları bile çok ender. Şu ana kadar iade/değişimde sorun yaşamadığım Türk firması sayısı sadece 2. Onlarca firmanın yanındaki orana bak...
Ekleme yapayım, hangi Türk firmasında iade/değişimde sorun yaşamadığımı söyleyeyim de hakları kalmasın. Birisi
Vatan Bilgisayar, buradan hoparlör alıp sorunlu çıktığında geri götürüp isteğime göre değişim yaptım. Hediye çeki de veriliyordu talebe göre. Ürün alırken açtırıp test ettirebiliyorum ki bu da güzel bir özellik. Servislerinde de hiçbir sorun yaşamadım. Diğer firma ise
Sanalmarketim, buradan da bozuk çıkan laptop ve mekanik klavye iade edip yenisiyle değiştirmişliğim var.