Merhabalar, 16 Nisan tarihinde aşağıdaki bilgisayarı 23.30 gibi sipariş ettim. Aynı gün kargo seçeneğini seçtim ve ertesi gün 18.30 gibi bana ulaştı. Bilgisayarı kutudan çıkarttığımda ilk olarak renginin farklı olması bana garip geldi. İnternet sitesinde herhangi bir renk seçeneği yoktu ve bana gelen ürün ile sitedeki ürünün rengi farklıydı. Neyse dedim, bana gelen renk de hoşuma gitmişti. Bilgisayarı fişe taktım, Windows'u kurdum ve gördüm ki ekranın max. çözünürlüğü 1366x768. Alacağım bilgisayarda aradığım en önemli kriterlerden birisi ekranıydı. Araştırmaya devam ettim, bu ürün kodundaki hatta bu kasadaki hiçbir model HD değildi, hepsi FHD idi. Çözmeye çalıştım, Windows 7'den 10'a yükseltilirken benzer bir sorun yaşanmış. Sürücüleri güncelledim ve yine düzelmedi. En son kutusundaki 'HD' ibaresini görmemle pes etmem bir oldu.
Sipariş ettiğim ürün: Lenovo Ideapad 510 Intel Core i5 7200U 2.5GHz / 3.1GHz 8GB Fiyatı
Bana gelen ürünle aynı renk ve aynı kasa bir başka ürün, ama bu da HD değil: Lenovo Ideapad 510 Intel Core i5 7200U 2.50GHz / 3.10GHz Fiyatı
Sorunu ben mi çözemedim yoksa kutusunda da yazdığı gibi gerçekten HD midir? Sizce iade etmeli miyim?