Hepsiburada.com Ürün Tedarik Rezaleti

Theodore34

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 25.04.2017'de Hepsiburada.com'dan KDV indirimi sırasında 4 adet ürün sipariş ettim. Bu ürünlerden 3 tanesi tarafıma ulaştı ama sipariş ettiğim Sapphire RX 570 Nitro+OC 8 GB ekran kartı gelmedi. Normalde sitenin tahmini kargoya veriş tarihi 04.05.2017 idi. Ürünleri sipariş ettiğim sırada sadece Hepsiburada.com'da sepete ekle ibaresi bulunuyordu diğer sitelerde stokta olmadığı bilgisi yer alıyordu. Ben de ürünün stokta olduğu düşüncesiyle sipariş ettim etmez olaydım. Taahhüt edilen kargoya veriliş süresi geçti ve bana ürünün 08.05.2015 de kargolanacağı mesaj olarak iletildi fakat yine gelmedi. 09.05.2017 de müşteri hizmetlerini aradım ve ürünümün neden hala kargolanmadığını sordum ve "Ürünün tedariği ile ilgili bir sorun oldu fakat en kısa zamanda temin edilip tarafınıza kargolanacaktır." yanıtını aldım. Hesabıma beni kandırmak için herhalde 20 TL tutarında hediye çeki tanımladılar. Ürün 15.05.2017 tarihine kadar gelmedi ve müşteri hizmetlerini tekrar aradım. Bana aynı şekilde tedarik ile ilgili sorun olduğunu ve gün içinde ya da ertesi gün kesin kargoya veriliş tarihinin mailime mesaj yoluyla iletileceği söylendi fakat hiçbir mesaj tarafıma ulaşmadı. 18.05.2017 (bugün) tekrar müşteri hizmetlerini aradım ve onları 2 kere aradığımı, beni oyalamaya çalıştıklarını, ürünün stokta yoksa neden satılabilir şekilde siteye koyulduğunu, 24 gündür ürünün elime ulaşmadığını ve mağdur olduğumu ve bunun telafi edilmesi gerektiğini söyledim. Bana "Haklısınız fazla süredir bekliyorsunuz ben ilgili arkadaşlara durumu ileteceğim ve yarın en geç öğlen tarafınıza mail yoluyla kesin bilgilendirme yapacağız" denildi. Arkadaşlar yarında oyalarlarsa ne yapmam gerekiyor acaba, ürünü 1075 TL fiyata aldım ve para iadesi istesem de ürün şu an hiçbir sitede yok, zaten bu aralar RX 570 serisinde stok olmaması durumu var. Bana ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok mutlu olurum. Buradan Hepsiburada.com'dan alışveriş yapacak arkadaşlara da sesleniyorum. Ürününüzü almadan stok kontrolü yapın çünkü sitede yazan bilgiler tıpkı bende olduğu gibi bazen gerçeği yansıtmıyor. Adamlar ellerinde olmayan ürünü satışa çıkartıyorlar.

Aynısı benim kasa siparişimde oldu, sonra boyutundan ve hızlı gelmesi için (!) Horoz Nakliyat'a verdiler. Eğer yarın da haber almaz isen, tekrar ara, sipariş bilgileri sayfanda olduğunu ve doğru düzgün ir bilgi almazsan siparişini iptal edeceğini, başka siteden alacağını söyle. Biraz sert çıkış. Yine oyalar ise, iptal et siparişi. Paranı geri al ve başka yerden başka ürünü al.

İki gün önce verdiğim siparişte bende yaşadım. Asus rx 480 strix sipariş ettim. Aramadan sormadan Dual göndermişler. İlk defa böyle bir durumlar karşılaştım yıllardır netten alış-veriş yapıyorum üstelik kendim için almamıştım. Netten alış-veriş yapmayan bir yakınıma almıştım. Sağolsunlar haklı çıkarttılar Şunu da ekleyeyim üstelik gönderdikleri ürün ambalajı daha önce açılmış bir üründü. Muhtemelen aynı şeyi daha önce yaptılar ve müşteri kutuyu açtıktan sonra yanlış ürün gönderildiğini fark edebildi.

Aynı durum benim başıma geldi 2 ay önce. Bende KDV indirimden faydalanmak istedim 3 ürün sipariş ettim ama bana hiçbiri gelmedi. En azından ilerleme kaydetmişler sana ilk ikisini doğru göndermişler. Hemen tüketici haklarına gidiyorsun, ister gelmeyen ürünün gelmesini talep edersin, ister ise gelmeyen ürünün ödemesini. Ben ödemesini talep etmeni isterim. Sonuçta kırık üründe gönderirler. Ayrıca ilgilenmiyorlar bu da cabası. 14 Günü doldurmak istiyorlar ve sen o günde sonra da hak talep edemezsin! Tüketici haklarına git durumu izah et ve kanıt olarak gelen fatura var ise fotokopi çek ilet. yada müşteri hizmetleri yazıştın isen onları da yazıcı ile çıktı al. hatta sipariş ettiğin sayfanın yazıcıdan çıktısını da al ve hepsinin fotokopisini çek. Sonra da tüketici haklarına gidip kanıt olarak göster. Ben öyle yaptım 3 gün içeresinde ödeme yaptığım 600 TL geri geldi. Tam 1,5 hafta oyaladılar. Artık depoyu aradım onlar bile açmaz oldu ama başka numara ile aradım hemen açtılar. Dediğimi yapmalısın sakın bekleme!

İyi akşamlar, yazdığınız tarihte bende anakart siparişinde bulundum, süper hızlı kargo olmasına rağmen hala gönderilmedi. Müşteri hizmetleri kayıt oluşturdu hala bekliyoruz.

Dikkat edin eğer belirtilen tarihte yola çıkmıyor ise ve bir ibinelik seziyorsanız 14 günün dolmasını sakın beklemeyin! Dediğim gibi gidin tüketici haklarına başvuruda bulunun. Onlarda bunu istiyorlar siz ödeme yapacaksınız ama onlar ya ürün göndermeyecekler yada yanlış ürün gönderecekler. Sonra 14 gün dolacak ve hak talep edemeyeceksiniz.

Bugün gene aradım, iade talebi verdim direk sonuçlandırdılar. 3 gün içinde iade gelecekmiş, bekliyorum.

14 günlük süreç, ürün eline geçtikten sonra başlar. Beğenmezsen, yanlış ürün göndermişlerse diye 14 gün hak tanıyor devlet sana zaten. Kargodaki ürünün ne olduğunu nasıl bileceksin?

Hatta birden fazla şeyi anda anda sipariş ettiysen, 14günlük süreç, son ürün de eline ulaştıktan sonra başlar. İsterse 1 ay olsun aralarında.

Hocam ben başıma gelen olayı belirttim. Araştırın o kadar çok şikayet var ki sipariş edip ürün gelmiyor ve onun ödemesini yapan kullanıcı çok. 14 Günlük süreç evet dediğiniz gibi ürün geldikten sonra başlar ama onların ne yapacakları hiç belli değil! KDV indirimi deyip fiyatlarla oynuyorlar sonra da böyle mağdur ediyorlar. Onlar bunun yolunu da bulur.

Eğer ürün elinize geçmezse ve 14 gün beklemeden sonra siparişi iptal etmekte yolu yokuşa sürer, 14 günün geçtiğini söylerler ise şikayette bulunma hakkına sahipsiniz. Genelde bu işler yazışmalar ile yürütüldüğünden elinizde direk kanıt da olur. Telefon görüşmeleri de kayıt altına alınır, bir sıkıntı durumunda kendinizi koruyabilirsiniz. Onlar der, siz inanmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…