Hepsiburada ile yaşanılan sorun için ne yapılmalı?

Bay Soru

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i7-11800h, RTX 3050Ti, 16 Gb Ram
Meslek
Öğrenci
Merhaba.
Ben 11/04/2023 tarihinde Hepsiburada üzerinden Connect Games'ten Delux M700 PW3389 model mouse satın aldım. 22/04/2024 tarihinde farenin tekerleği bozuldu. Dönmemeye başladı. Ayrıca delikli mouse olduğu için içini görebiliyordum. İçinde bir parçası yerinden çıkmıştı. 2 yıllık garantisi olduğu için fareyi garantiye göndermek için 03/05/2024 tarihin de Hepsiburada ile iletişime geçtim. Ve bana verdikleri kod ile göndermemi söylediler. Önce bana mouse da bir sıkıntı olmadığını söyleyip geri gönderdiler. Daha sonra araya sınavlarım falan girince gönderemedim. Temmuz ayının sonlarına doğru tekrardan gönderdim. Birkaç defa eski adresime gitmesinden dolayı sorun yaşandı. En sonunda eylül'ün 20 civarında mouse teslim edildi. Ama bana gelen mouse benim farenin modelinden farklı idi. Benim mouse PW3389 sensörlü iken, gelen mouse PW3327 idi. Dış görünüş olarak fark yok ama özellik olarak daha alt bir seviye idi. Ayrıca bana gönderilen mouse hem çalışmıyordu hem de kutusu yırtık idi. 3 farklı bilgisayar da denedim ama çalışmadı. Ben de tekrardan geri gönderdim. Ama talebim kutusu yırtık olduğundan dolayı reddedildi. Şikayet Var'a yazdım. Bana kargo ile göndermemi ve oluşturulan taleplere fotoğraf eklememi söylediler. Bende fotoğrafları çekip yükledim. Ve gönderdim. 15.10.2024 tarihinde elime ulaştı.

Fakat 15.10.2024 tarihinde bana geri gönderilen mouse da, benim gönderdiğim kargo poşetini bile açmamışlar. Dediğim gibi ben PW3389 modelini kullanırken, her seferinde bana PW3327 modelini gönderdiler. Ve bu fareyi bilgisayarlara bağlayınca çalışmıyor. Hala anlamamak da ısrar ediyorlar ya da beni saf yerine koyuyorlar.

Faturam da PW3389 yazıyor, gönderilen ürün ise PW3327 modeli. Fotoğrafları mevcuttur. Zaten faturada PW3389, farenin kutusun da barkot kısmında ve farenin altında PW3327 olduğu yazıyor.

Tekrardan şikayet Var'a yazdım. Ama sonuç değişmedi. Ayrıca tüketici hakem heyetine de başvuruda bulundum. Ama sonuç ne olur, ne zaman belli olur hiçbir bilgim yok.

Yaklaşık 6 aydır uğraşıyorum. 6 AY.

Artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu süreç de rahat 10-12 defa kargo ile git gel oldu. Biraz da inatçılık var bende. Uğraşmaya devam edeceğim. Ama artık nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Tavsiye verir misiniz?

Not: Ben 499 TL almıştım, şu an da fiyatı 1099 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…