Hepsiburada RX 480 sistem toplama

zag

Hectopat
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
3
Yer
Kütahya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim ve bu forumdan Recep BALTAŞ'ın kasım masaüstü tavsiyelerinden yardım alarak hayatımda ilk defa toplama PC için hepsiburadanın kara cuma indiriminden yararlanarak aşağıdaki bileşenleri sipariş verdim.

İşlemci: Intel Skylake Core i5 6500 3.2GHz 6Mb Cache LGA1151 İşlemci
Anakart: MSI H170 GAMING M3 Intel H170 2133MHz DDR4 Soket 1151 ATX Anakart
Ekrankartı: MSI GAMING X Amd Radeon RX 480 8GB OC 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı RX 480 GAMING X 8G
SSD: Samsung 850 EVO 250GB 540MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD (MZ-75E250BW)
Sabit Disk: WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX)
RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB(2x8GB) 2666MHz DDR4 Ram (HX426C15FBK2/16)
Güç kaynağı: High Power 600W 85+ Bronze 45A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı (HPG-600BR-H12S)
Kasa: Zalman Z11 NEO 2xUSB3.0 + 2x USB2.0 Mid Tower Kasa
DVD: Pioneer Dvr-221Lbk 24X Dvd-R/+R Dahili Optik Yazıcı
Monitör: Viewsonic VX2257-MHD 21.5" 1ms (Analog+HDMI+Display) AMD FreeSync# Full HD Oyuncu Monitör
İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 Pro 64bit İngilizce OEM

Bu bileşenlerde sizce uyumsuzluk var mı?
Bu bileşenler kasaya olur mu?
Güç kaynağı yeterli mi? (Recep BALTAŞ'ın tavsiyesinde ki güç kaynağını bulamadım.)
OEM Windows 10 kurmamda bir sakınca var mı? Ürünü iptal edeyim mi?

Arkadaşlar ben bu işin çok acemisiyim daha önce hiç PC toplamadım parçalarını kendim söküp takmadım ve bu yüzden sizlerin yardımına ihtiyacım var. Acaba bu parçalar geldiği zaman bir bilgisayarcıya götürüp de mi birleştirsem yoksa evde kendim forumdan bakarak birleştirip işletim sistemini kurabilir miyim?

Tavsiye, öneri ve görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Anakartını Z ibareli yapabilirdin. Bilgisayarı kendin toplayabilirsin ancak el becerine kalmış bir şey. Kendine güvenmiyorsan bilgisayarcıya götürebilirsin, tabi onlar bu işi hakkıyla yaparlar mı bilemem. Sistemin benim sistemime çok benziyor, oyun FPS incelemeleri yaparsan sevinirim.
 

Teşekkürler parçalar gelince kendim toplamaya çalışıcam beceremezsem bilgisayarcıya götürürüm. Peki OEM win10 da bir sorun olur mu? Onuda hepsiburadadan aldım ama tedarikçisi farkılı.
Anakartta Z ibaresi açıkça ne işe yaradığını bilmediğim için almadım.
 
Z ibareli anakartlarda OC yapılabiliyor yani ilerde İ7 6700K alıyım dediğiniz zaman satın alıp Z ibareli anakartla OC yapabilirsiniz. Tabi bilmiyorsanız bu anakart kötü değil işinizi rahat rahat görür. Windows konusunda sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum lakin öğrenciyseniz Dreamspark üzerinden ücretsiz Windows alabilirdiniz. Tabiki satın alınan Windows 10 daha avantajlı.
 
Sistem gayet uyumlu gözüküyor şimdiden hayırlı olsun daha önceden hiç sistem toplamadım demişsin benim tavsiyem bu işi bilen birisiyle yapman yönünde olur çünkü ufak bir hata bazı parçaların bir anda çöp haline gelmesine neden olabilir ama el becerim var yaparım diyorsan başka bir bilgisayardan technopat sistem toplama rehberini açıp orada ki adımlara göre sistemi toplayabilirsin.
 
İfadeler: zag

Teşekkürler ilk etapta technopat rehberden yararlanmaya çalışacam. Aslında yıllardır kendim toplamak istiyordum ama bir türlü kısmet olmadı bu sefer deniyecem.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…