Cuma indirimlerinde sistem topladım.
İşlemci, monitör, anakart, HDD ve ilk etapta RAM'i buradan aldım. RAM'i Vatan'da daha ucuz olduğu için satıcı ile görüşüp iptal ettik. Sepetimde bir monitör vardı. ViewSonic 75Hz 1ms Freesync 599 TL görünüyordu. Sepete işlemci, RAM ve HDD ekleyip kapattım alışverişi. Monitör farklı bir ürün göründü. 75 Hz 3ms, Freesync olmayan bir monitör. Aradım iptal edemiyorum. Hazırlanıyor'da, alışveriş yapacağım iptal edin dediğimde size gönderelim siz iade edin denildi.
Cuma indirimlerinden daha fazla ürün alacakken alamadım. Neyse kartta limit var daha iyisini alayım dedim 601 TL Acer'ın 75HZ 1MS FreeSYNC monitörü aldım. Kargoya verildi geldi ürün. Laptopla test için bağladım 3 adet ölü pixel çıktı. Aradığım zaman "Ürünü kullandınız iade almayız." denildi.
" Elektronik ürünü açıp denemeden arızasını nasıl anlayacağım? Ürün arızalı." dediğim zaman "Servis tutanağı tutturun." denildi. Dinlemedim ürünü paketleyip "Ürün iadesi > Değişim > "Ürünümde ölü pixel var değişimini istiyorum." " Diyerek gönderdim. Bu sabah hesabıma 601TL iade edildiğini söylediler. Aynı monitör olmuş 699 TL, muadili en yakın 750 TL bandında.
İki monitör aldırdılar, birisinin kodunu değiştirdiklerini düşünüyorum yanlış geldi, diğeri arızalı geldi, değişim yerine iade yaptılar.
Yıllardır Hepsiburada kullanan biriyim. Beni bugüne kadar hiçbir şekilde mağdur etmediler fakat bu alışverişimde gerçekten yıllardır yaşamadıklarımı burnumdan getirdiler.
Ürünü iptal et diyorum perşembe günü, ürün salı günü kargoya verileceği halde iptal edemiyoruz gönderelim geri iade edin deniliyor. Arızalı ürün gönderiyorlar değişim istiyorum, para iadesi yapıyorlar. Satıcısı bu ürünlerin hepsinde Hepsiburada. Gerçekten hiç beklemezdim. Forumda çizik, kullanılmış ekran kartı gönderdiklerini okumuştum. Firmaya olan bakışım tamamen değişti.