Hepsiburada veya Amazon'dan Acer XB241HBMİPR Almak

Rumuz0

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Ben internette Acer Predator XB241H monitörünün Türkiye'deki fiyatını ve satıldığı yerleri aradım fakat gördüğüm kadarıyla şu an sadece Hepsiburada.com satıyor Türkiye'de. Ürünü incelediğimde ise garantisinin olup olmadığı yazmıyor. Ayrıca diyelim alışverişi yaptım ve ölü piksel veya monitörle ilgili kullanıcıdan kaynaklanmayan başka bir sorun çıktı. Ürünün iadesini veya değişimini talep edebilecek miyim?

Acer Predator XB241Hbmipr 24" 1ms (HDMI+Display) Full HD Fiyatı

İade koşullarında şöyle yazıyor:

"İade işlemlerinizi aşağıdaki şekilde yapmalısınız:

Ürünün adresinize teslim tarihinden itibaren 14 gün içinde "Sipariş Takibi" sayfasından "İade ve Geri gönderim" başvurusunda bulunarak iade sürecinizi başlatabilirsiniz.

Ürünü iade etmek için, orijinal kutusuyla ve faturasıyla birlikte Hepsiburada.com’a göndermelisiniz. İadenizin kabul edilmesi için, ürünün hasar görmemiş ve kullanılmamış olması gerekmektedir."

Yani ürün bana ulaştı ve çalıştırdım ve sorun çıktı, iadesini veya değişimini talep edemeyecek miyim? "Ürünün kullanılmamış olması gerekmektedir." cümlesi çok saçma değil mi, kullanmadan nereden bileceğim arızalı olduğunu?

Diğer bir seçenek ise ürünü Amazon.com'dan almak. Fiyatı 387,81 $. %20 vergiyle 465,37 $ tutuyor. 2,94 dolar kuruyla da çarptığımızda 1368,18 Türk lirası tutuyor ki bu da Türkiye'den almaktan 800 lira daha ucuz. Amazon.com'dan aldığım takdirde arızalı veya ölü pikselli çıkma olasılığı nedir, garantisi var mıdır? Garantisi varsa bile sorunlu çıktığı takdirde gümrüktü, kargoydu, vergiydi, geri yollamaydı bir sürü sorunla başım ağrır mı? Hangi siteden almak daha mantıklı olacaktır?

http://www.amazon.com/Acer-Predator-XB241H-bmipr-1920x1080/dp/B01C05C1OK

Umarım uzun bir yazı olmamıştır, yardımcı olursanız sevinirim. Okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi sosyaller...

@Recep Baltaş @Ali Güngör @MF @JaroxJamaica

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurtdışından monitör alınmaz, zaten yurtdışı alışverişi güvenli bulmadığım için, pratikte pek çok facia gördüğüm için çok ufak ve bulunmayan kablo, adaptör vb harici tavsiye etmiyorum. Fiziksel olarak yanında getirmediğin her ürün risk.

Hepsiburada'nın şartı denemeni engellemiyor ancak ölü pikseli her firma kabul etmiyor. Açıp firmanın neleri kabul ettiğini araştırman gerekecek.

Amazon ilk 30 gün içersinde üründe sorun çıkması halinde ürünü kendine isteyerek para iadesi yapıyor. İsterseniz değişim isteğinde bulunursunuz, şunu söyleyebilirim dayının mağazası olsa sizinle ancak Amazon kadar ilgilenirler. Türkiye'deki mağzalar kardan kar kazanma amacını bir köşeye bıraktıkları zamana kadar Türkiye'deki mağazalardan ürün alınmaz. Önce şöyle söyleyelim, aldıkları kar elle tutulur gibi değil özellikle pahallı ürünlerde 600-1000TL ( yurtdışı, vergi+kargo dahil olmasına rağmen daha ucuz) veya daha yukarsında kar koyup öyle satış yapıyor. Bir ürünün yurtdışı fiyatıyla yurtiçi fiyatı arasında o kadar çok fiyat farkı olur mu arkadaş? (İstisnalar var tabi, Tr daha uygun olanlar mesala) Yani fiyat konusunda yurtdışı önde. (Bunda kdv+gümrük+kargo [Amazon için] Müşteri memnuniyetide önde. Servis olayına gelecek olursa, servis her yerde aşağı yukarı aynıdır ama ondada yurtdışı önde olacağını düşünüyorum. Formlardan bir arkadaş, yurtiçinden aldığı Asus marka monitörünü arızalı diye servise gönderiyor servisten dönen monitör hem arızası devam ederken hemde ekranı çizik olarak dönüyor. Sonra bize ekranı çizik olarak geldi diyorlar. Arkadaş ne kadar dil döksede kabul etmediler. O da Tüketici Haklarına başvurdu yaklaşık 5-6 aydır halen devam ediyor. Bu yurtdışı servisinde tabiki olabilir ama bize yerli servisin bir artısı olmadığı gösteriyor.(Bir çoğu ürünü geri göndermek içinkendilerine ayrılan zamanı dibine kadar kullanıyorlar 25 günden önce dönen ürüne raslamadım) Peki dezavantajları yok mudur? Tabiki var, satın aldığınız ürün en ucuz kargoyla 8-10 günde geliyor. Amazon ilk 30 günlük süreden sonra aktif olarak duruma müdehale etmesede bir sorun olduğunda yardımcı oluyorlar, üründe sorun çıktığında yurtdışındaki servisle irtibata geçip ürünü onlara gönderiyoruz. Onlar tamir edilebilirse tamir edip gönderiyor, edilemiyorsa da yenisini gönderiyor. Yalnız gene bizim kanunların niteliksizliğinden kaynaklı, tamir edilen ürün bize gelirken tekrardan gümrük vergisi kesintisi olma durumu var.
Kısacası Amazondan ürün almak:
+Türkiyedeki satışlara oranla daha düşük olması
+Daha kaliteli müşteri memnuniyeti
+Türkiyede bulunmayan ürünlere ellerinde varsa ulaşabiliyor olmamamız
+İlk 30 gün üründe çıkan arızada para iadesi hakkımızın olması gibi bir çok avantajlara sahip.
-Türkiyede garanti geçmemesi ve 30 günden sonra arızalanmaları durumda yurtdışı servisleriyle görüşüp ürünü onlara göndermemizin gerekmesi.
-Servisten dönen ürüne tekrardan gümrük vergisi çıkartılma riski
-Yurtiçine oranla ürün biraz geç ulaşması.(8-10 gün en yavaş kargo)
Yani burada sizin karar vermeniz gerekiyor, her şeyde olduğu gibi artı ve eksi yönleri var. Ama bana göz göre göre o kadar fahiş fiyatları adamların altlarına Bmw çektirmek için vermek doğru gelmiyor. Fiyat konusunda böyle absürt farklar olduğunda yurtdışı Amazon seçeneğini kullanıyorum.

Bu arada ürün sold by Amazon olması gerekir.

Bu ürünü bende almayı düşünüyorum amazondan.

Hepsi buradan ' telefon aldım. Telefon geldi. Kutusuna zarar vermeden açtım, telefonu kutusundan çıkardım, jelatinlerini ellemedim. Hoparlör çok boğuk ses veriyordu. Aradım hepsi burada' yı telefonu tüm kutu içeriğiyle ve faturası ile yurt içi kargoyla bize yollayın dediler. Gönderirken, de hepsi burada' ya gönderiyorum dedim. Cebimden 1 kuruş çıkmadan telefon geri gitti yeni telefon geldi. Hepsi burada' dan almanı tavsiye ederim. Ancak satıcı' da hepsi burada olursa iyi olur. Çünkü ben öyle almıştım.

700 lira farkediyor neredeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…