Hepsiburada'da satılan PS4 modeli Japon mu?

Hepsiburada satılan PS4'den sipariş ettim ama daha gelmedi ben de modeli yazmıyor diye biraz işkillendim. Yani japon modeli olmasını istemiyorum. X ile seçilmesini istiyorum. Daha önce sipariş etmiş ya da bir bilgisi olan var mı?

Not: Sony Playstation 4 Slim 500 GB Oyun Konsolu Fiyatı

Ve satıcısı Hepsiburada yani alb falan değil.
Vatan vb. dışında satıcılara bu konuda güvenmenizi tavsiye etmem. Mümkünse elden alın kutudaki Sony Avrasya Garantili etiketini görün. Zaten 1600 civarı altındakiler ithalatçı garantili oluyor bildiğim kadarıyla.

Konuyu hortlatmışsınız ama en azından kafa karışıklığını gidereyim. Arkadaşın bahsettiği "Japonya" bölgesi. Yani NTSC veya PAL gibi. NTSC Amerika ve Japonya'da kullanılırken PAL Avrupa'da kullanılıyor. NTSC'de kendi içinde ayrılıyor tabi 3. bölge Asya ve Japonya olurken 1. bölge Amerika ve 2. bölge ise Avrupa'dır(Bu PAL oluyor).
Oyunların çoğunun bölge kilidi(region lock) olmasa bile DLC'lerin vardır. Bunların dışında o bölgeye göre üretildiği için arada bazı farklar da mevcut tabi elektrik prizi veya 3. bölgeden aldığınız NTSC PS4'ün onaylama tuşunun yuvarlak olması veya aldığınız Bluray filmleri oynatması ya da oynatmaması vs. gibi. Umarım ufak kafa karışıklıklarını bir nebze gidermişimdir.

Düzenleme: Eurasia veya ithalatçı garantili olması cihazın NTCS veya PAL olması ile ilgili değil size garantiyi verecek yer ile ilgilidir. He bazı ithalatçı garantili cihazlar daha ucuz olsun diye başka bölgelerden PS4 getirmiş olabilir onu alacağınız yere sorup öğrenebilirsiniz ama hemen her satıcının cihazı PAL'dır zaten. Dediğim durum genelde konsol ilk piyasaya çıktığında bir an önce konsola sahip olmak için yapılan bir şey.

O Avrupa bolgesi, Asya bolgesi, Amerika bolgesi falan onlar yeni nesil konsollarda kalkti.

Yani Japonya'da ki PS4 ile Turkiye'de ki PS4 arasinda fark yok. Ama soyle bir onemli konu var.

Bazi oyunlar Turkce; E-bay gibi yabanci ulkelerden kutulu oyun; (ornek olarak) Rus PSN, Endonezya PSN gibi baska PSN'lerden oyun alirsan Turkce altyazi yada Dublaj sorunu olabilir. Bu oyun mevzusunu daha detayli arastirin. Karisik birazcik.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı