Hepsiburada'dan alınan telefon sorun olmamasına rağmen iade edilir mi?

1 aydan fazla bekledim ama iade oldu telefon kaybolmustu kargoda o sayede iade alabildim.

1 aydan fazla bekledim ama iade oldu telefon kaybolmustu kargoda o sayede iade alabildim.
Şaşırdım vallahi. Ben de şimdi not hazırladım 6502 sayılı Tüketicinin korunması kanunu hakkında ufak bir metin yazdım A4 kağıdına, telefon kutusuna koyup öyle yollayacağım.

Şaşırdım vallahi. Ben de şimdi not hazırladım 6502 sayılı Tüketicinin korunması kanunu hakkında ufak bir metin yazdım A4 kağıdına, telefon kutusuna koyup öyle yollayacağım.​
Şaşırılacak bir durum değil bu. Yasadan kaynaklanan en temel tüketici haklarından birisi. Haklarını bilmeyen pek çok insan bu durumlarda mağdur ediliyor malesef.

Sizin olayınıza gelince: Yazdığınız metni kargo içerisine koymanıza gerek yok ki sonrasında böyle bir yazıyı koyduğunuzu nasıl ispat edeceksiniz? Bu sebeple tüm taleplerinizi yazılı ve dijital ortamda (Site üzerinden iade talebi oluştururken, mail ile vs) iletmeniz sizin lehinize olacaktır. Kaldı ki kanunen varlığından hiçbir tereddüt bulunmayan bir durum hakkında neden açıklama yapasınız? Ürünü almışsınız ve size teslim tarihinden itibaren yasal süresinde iade etmişsiniz. Satıcı size sebep soramaz. "Canım istedi iade ettim". Koşulsuz şartsız iadenin amacı da budur. Ancak bu iade sonucunda üründe sizden kaynaklı kusur, hata vs ayıp teşlik edecek bir durum mevcutsa iadenizi kabul etmeme haklarının olduğunu da ayrıca belirtmeliiym.​

İade etmeyen kişinin aldığı ta ih 6 Ağustos 14 günlük süre zaten aşılmış oluyor.

İade açıklamasında "Ürün beklediğim gibi çıkmadı, memnun değilim" ifadesini:

Sayın Yetkili,

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği kapsamında, 14 günlük cayma hakkımı kullanarak bilgileri belirtilen ürünü iade etmek istiyorum.

Olarak değiştirdim nasıl hocam sizce?

Koşulsuz ve şartsız... Açıklama yapmanıza veya sebep göstermenize gerek dahi yok.

Koşulsuz ve şartsız... Açıklama yapmanıza veya sebep göstermenize gerek dahi yok.

En son talep güncellemesi aşağıdaki gibi hocam.

Ayriyeten de cihazımda çıkan panel arızasının (kumlu ekran ve mura effect) resimlerini de kanıtlı olsun diye eke koydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…