Hepsiburada'dan alışveriş yapılır mı?

Hepsiburada'dan birkaç yıl önce yazıcı, SSD ve mouse aldım. Hepsi de arızalı çıktı ve çöpe atmak durumunda kaldım. İade vesaire ile uğraşacak vaktim de yoktu. Zaten kampanyalı ürünlerdi. Uygun fiyata almıştım. O gün anladım ki ucuz etin yahnisi gerçekten yavan oluyor. Satıcı Steve Jobs bile olsa iPhone 14 alınır mı? Şeklinde başlık açılabilir. Her durum eleştirilmeye açıktır. Ayrıca hepsiburada.com sanıldığının aksine bence güvenilir satıcı değildir.

Bu noktada size grey ticaret, nam-ı diğer paralel ithalattan bahsetmek isterim, bir ürün üretim bandının son noktasında kalite kontrol gibi belli aşamalardan geçirilir. Bu aşamalar arasında her ürünün kendine göre belli kriterleri vardır ses sistemi ise ohm değerleri grafik ile ilgili ürünler ise renk RGB değerleri buna benzer bir sürü nihai kontrol kriterleri vardır ayrıca görsel kriterler de vardır ki bizim bunları anlamamız çok zordur. Bu kriterleri sağlayamayan fakat nihai tüketici tarafından anlaşılması çok zor olan ürünler belli bölgeye açık artırmaya çıkartılmak için beklemeye alınır. İşte sürpriz burada başlıyor bu açık arttırmaya Türkiye'den kimler giriyordu' ve hala daha hangi firmalar giriyor? İstanbul bilişim, Darty, Electro World, Media Saturn, MediaMarkt sadece benim bildiklerim. Bilmediğim markalar için yorum yapamayacağım. En basit örneği ise 2010 yılında Sony Euroasia Türkiye'ye 400 adet kırmızı PSP getirmişti o seneleri takip edenler çok iyi bilir fakat sadece Media Saturn'de binlerce vardı bu kırmız PSP olayından:) Demem o ki şu firma çok iyidir siz mağarada mı yaşıyorsunuz cümleleri çok amatörce kullanılan veya çok bilinçli kullanılan cümlelerdir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı