Hepsiburada'dan laptop almak güvenli mi?

Konu epeyce ikili atışmaya dönmüş. @923535 Anakarttaki VRM ve MOSFET gibi bileşenler dayanıklı o Tongfang X6 serisine ait kasa da, dayanıklı olmasa zaten 95 derecede o cihaz kapanırdı. Tongfang böyle bir üretim hatası yapmaz, bu barebone kasalar türlü türlü markalara gidiyor. Yine de 95 derece iyi bir sıcaklık kabul edilemez; hak veriyorum, ama Tongfang kasaların genetiğinde var bu diyebiliriz. Zaten yoğun yük altına sokulduktan sonra 95 derecelere kadar çıkmış anakart. Abartılacak kadar anormal olduğunu düşünmüyorum. Yaz sıcaklarındayız, bu cehennem havalarda cihazların bu kadar sıcak çalışması niye bu kadar garip geliyor size anlamıyorum. Başta attığın görsellerinde hangi ortamlarda yapıldığını bilemeyiz. Yine de MSI Vector kasalar varken Slayer R9T cihazlar alınmaz. Konu sahibinin bütçesi yetiyorsa Slayer 5 5070 Ti cihaz daha mantıklı olur. 95 dereceler ileride tehlike yaratmıyor değil. Endişe edilecek bir durum kalmaz en azından.

Son düzenleme:
Hepsiburada'dan 2 sene önce laptop aldım ve sorun yaşamadım.

Vector anakartta ısınıyor. Önde mesh tipi ızgara yoksa masaüstü kasada anakartta bile ısınıyor

Cihazın macunları sürülü mü? Bakımları falan tam mi? Arkadasimda 82 dereceyi geçmemis anakart.
Kasım 2024'te aldım, Şubat sonu gibi kullanmaya başladım. O zamanda aynıydı. Kasasını hiç açmadım. Yani fabrikasyon hata yoksa macun sürülü, pad/putty olması lazım Tabii açıp kontrol etmek lazım.
Model: Vector 16 HX A13
OCCT power test

Slayer 5 kullanan arkadasima sordum. Anakartın sıcaklığı 83 dereceyi gecmemis stres testlerinde. Kasasını hic acmadiysan kurumustur o macun. Bakim yap.

Slayer 5 kullanan arkadasima sordum. Anakartın sıcaklığı 83 dereceyi gecmemis stres testlerinde. Kasasını hic acmadiysan kurumustur o macun. Bakim yap.
Hangi stres testini yapmış? 30dk Cpu test yapınca benimki 70 olmuyor. Öyleyse senin arkadaşın 83 derecedeyse o bakım yapsın, kurumuştur

Hangi stres testini yapmış? 30dk Cpu test yapınca benimki 70 olmuyor. Öyleyse senin arkadaşın 83 derecedeyse o bakım yapsın, kurumuştur
Kendinle çelişiyorsun şuan. Daha demin 92 derece demedin mi? AIDA64, OCCT ve Prime95 + Furmark testlerinde maksimum 83 dereceyi görmüş anakart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…