Hepsiburada'dan sipariş edilen fare açık kutuda ve eksik geldi

Aynen çekinmeye gerek yok. Kuryeler zamanla yarışıyorlar o yüzden acele edebilirler ama beklemek zorundalar. Eski çalıştığım kargo firmasında hasarlı ürünle ilgili benzer bir sorun yaşanmıştı. Kurye beklememiş alıcı rica etmesine rağmen. Ürün kırık çıkınca şikayette bulundu alıcı. Kırık ürün için tazmin yapıldı kuryenin maaşından kesildi. Kuryenin yırtabileceği tek alan bekleyin kontrol etmek istiyorum denmemesi zaten.
Ben alıcının böyle bir hakkı var diye biliyorum yanlış biliyor olabilirim sizin bir bilginiz vardır belki.

Ben alıcının böyle bir hakkı var diye biliyorum yanlış biliyor olabilirim sizin bir bilginiz vardır belki.
Öyle bir hakkını bana yasal olarak kanıtlar nitelikteki mevzauatı,yasayı gösterebilirmisiniz?
Bir ürün aldığımızda ürünü açmadan hasarlı yada eksik olduğunu nasıl anlayabiliriz?
Mantıksal olarak ters bir kere.
Yanlış bilgi vermeyelim lütfen.
Ben bu mouseu alabilmek için 2 ay para biriktirdim,üstüne eksik gönderiyor dolandırıyor.

Var hocam. Alıcı kontrol etmek istiyorum dediği zaman kurye beklemek zorunda. Aksi durumda şikayet olduğunda kurye doğrudan haksız görülüp disiplin işlemi yapılıyor.
Öyle bir hakkını bana yasal olarak kanıtlar nitelikteki mevzauatı,yasayı gösterebilirmisiniz?
Bir ürün aldığımızda ürünü açmadan hasarlı yada eksik olduğunu nasıl anlayabiliriz?
Ben bu mouseu alabilmek için 2 ay para biriktirdim,üstüne eksik gönderiyor dolandırıyor.
Açmadan değil açarak kontrol edeceksiniz zaten. Yanlış bilgi nerede verilmiş?

Var hocam. Alıcı kontrol etmek istiyorum dediği zaman kurye beklemek zorunda. Aksi durumda şikayet olduğunda kurye doğrudan haksız görülüp disiplin işlemi yapılıyor.

Açmadan değil açarak kontrol edeceksiniz zaten. Yanlış bilgi nerede verilmiş?
Evet evet haklısınız.
Çok kısa açıklama yazdığınız için kutusu açılan ürün iade edilemez diye anladım .

Bence sizin okuduğunu anlama sorununuz var. Yukarda açarak kontol ettiğimi belirtmişim siz bana açmadan nasıl anlayacağız diyorsunuz. Bir bilgim yok ancak böyle biliyordum diyorum bana mevzuatı gösterin diyorsun.

Evet evet haklısınız.
Çok kısa açıklama yazdığınız için kutusu açılan ürün iade edilemez diye anladım .
Ayrı ayrı yazdığım için yanlış anlaşıldı sanırım. Şöyle toparlayalım o halde.
Bu tip durumlarda bir şey olmaz demeden ürünü teslim anında kuryeyi iki dakika bekletip tutanak tutturmanız çok faydalı oluyor. Siz HB ile görüşüp iade süreci başlatın. Satıcı geçiştirdiğine göre bilerek gönderildi o şekilde.

Aynen çekinmeye gerek yok. Kuryeler zamanla yarışıyorlar o yüzden acele edebilirler ama beklemek zorundalar. Eski çalıştığım kargo firmasında hasarlı ürünle ilgili benzer bir sorun yaşanmıştı. Kurye beklememiş alıcı rica etmesine rağmen. Ürün kırık çıkınca şikayette bulundu alıcı. Kırık ürün için tazmin yapıldı kuryenin maaşından kesildi. Kuryenin yırtabileceği tek alan bekleyin kontrol etmek istiyorum denmemesi zaten.

İade edilmiş ürünü göndermiş muhtemelen. Hepsiburada üzerinden iade başvurusu oluşturun, ilgilenmezlerse doğrudan Hepsiburada'ya yazın veya arayın.

Hepsiburada müşterici temsilcisini aradım durumu anlattım ve tutanak tutup iade işlemi başlattı. 16 Mayıs'ta kapıma gelip alacaklarını söyledi.

Bu tip durumlarda bir şey olmaz demeden ürünü teslim anında kuryeyi iki dakika bekletip tutanak tutturmanız çok faydalı oluyor. Siz hb ile görüşüp iade süreci başlatın. Satıcı geçiştirdiğine göre bilerek gönderildi o şekilde.

Kuryeler dedikleri gibi zamanla yarışıyor isim T.C. sordu hemen elime tutturup gitti çok yoğun olduklarını biliyorum bekletmek istememiştim.
Ve satıcı cevap verdi ürünler kapalı kutu oluyormuş firmadan dolayıdır dedi ve iade işlemi yapabileceğimi söyledi biraz umutlandım umarım iadem kabul olur sadece bekledğim 10 güne yazık oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı