Her anlamıyla ABD vs Almanya

Makaleler
15
Eskiden lisede açardım bu tip konuları araştırırdım falan da harbi gerçekleşeceği günler azaldı. Bu süre içinde babam Avrupa-Türkiye tır şöförlüğüne başladı. Ve bir arkadaşım "kaçak" olarak Hollanda'ya gitti. Şimdi size herşeyimi yazacağım. Yaşı 18 ve üzeri ayrıca özellikle yurtdışı tecrübesi olan arkadaşlar mantıklı cevaplarınızı bekliyorum.

1- 2022 Haziran ayına kadar ömrümde hep USA isterdim, hiç Avrupa aklımda olmazdı hatta Almanya'dan nefret ederdim sırf ironik olduğu için (1960 ve sonrası gidenler).
2- Amerika çok uzak, araba ile gelmek gibi şeyler yok. Tabii ki mükemmel, dışarıda yaşayanların aktivitesi arabayla TR'ye gelmek ve bagajı doldurmak. Yoldayken arabalara paso selektör atmak vs. vs. Ben de yapmak isterim :D
3- Babam benim evime gelebilir. Almanya, Hollanda, Avusturya gibi ülkelere gelebilir. Evimde dinlenebilir vs. vs. Hatta aramızda dalgası oldu ben sana IKEA'dan döşenmiş oda yapıcam çamaşırlarını bırakmaya gelirsin diye.
4- Ostim Teknik Üni. Mekatronik teknikerliğine başladım. Tam haftaya pazartesi okul açılıyor. İşte burası kilit noktası. Bana fabrika lazım, bu yüzden Hollanda yerine Almanya düşündüm.
5- Amerika global olarak daha güvenli, Avrupa bireyler için daha güvenli. Malum coğrafyayı bilenler dediğimi anlamıştır. Amerika'nın içi kötü olsa da Avrupa'nın da Rusya ve çoklu ulus yüzünden global güvenliği daha az.
6- Babam bana Almanyadan iş bulabilir, yük bıraktığı fabrikaların çoğunda arkadaşı var -patronları- bu yüzden Amerika'ya gidersem başta anca sağ sol işi yapabilirim.
7- Amerika sağlık ve eğitim ücretleri çok fazla, Kapitalizmin başkenti sonuçta.
8- İsterseniz Avrupa doğuşlu olun ama herkesin içinde bir Amerika hevesi olmuştur.

Ve diğer nesnel karşılaştırmalar diyebilirim. Siz, benim yerime olsanız neyi seçerdiniz? Zamanınız için teşekkürler.

Bence ilk Almanya'ya git orada güzel paralar kazan, sonra Amerika'ya tatile vs. gidersin. Çünkü babanın da işi Avrupa'da olduğu için Amerika'yı ben de ne kadar sevsem mantıksız kalıyor.

Bence ilk Almanya'ya git orada güzel paralar kazan, sonra Amerika'ya tatile vs. gidersin. Çünkü babanın da işi Avrupa'da olduğu için Amerika'yı ben de ne kadar sevsem mantıksız kalıyor.
Düşünceniz benim kafamla aynı. Amerika çok güzel ama bir o kadar da mantıksız sıfırdan gidenler için.

Baban Avrupa'da olduğu için Almanya'ya gitmen daha kolay olur. Ben Almanya diyorum. Hem pek çok türkle de karşılaşınca yabancılık çekmezsin.
Bir ayağım orada sayılır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı