Çözüldü Her başlangıçta açılan bonalluterser.com nasıl kaldırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aksiyonel

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba,
Her PC başlangıcında direkt bu sayfa açılıyor. Ms Edge kullanıyorum ve sıfırlasam da bir şey değişmedi. Yardımlarınızı rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Microsoft Edge'i sıfırladığın zaman ayarlar, çoğu şey kalır. Microsoft Edge'in ayarlarından sıfırladıysan bilemem, Denetim Masası'ndan sıfırladıysan öyle. Çerez, arama verisi, bildirim verisi ne varsa hepsini sil. AdwCleaner ile tarama yap. KVRT ile de tarama yapabilirsin. Autoruns ile gözüküyorsa kaldır.
Alakası yok VPN kullanınca farklı IP gösterdiği için Microsoft Edge bu uyarıyı veriyıor virüsle alakası yok lütfen bilginiz yoksa tartışmaya girmeyin benimle.

İnternet üzerinde pek hayırlı bir şey gibi gözükmüyor.

Size bunun gibi benzer durum olmuş olabilir ama şu an bu durumun resmi bir şey olduğunun garantisi yok. Madem robot olmadığını doğrulamak istiyor. Neden bildirime izin verdirtiyor? Neden CAPTCHA doğrulaması istemiyor?

Büyük bir ihtimalle scam olduğu için hocam, izin ver düğmesine basınca bildirimlere izin verecek ardından reklamlar ve saçma sapan bildirimler yollayacak.

Büyük bir ihtimalle scam olduğu için hocam, izin ver düğmesine basınca bildirimlere izin verecek ardından reklamlar ve saçma sapan bildirimler yollayacak.

Zaten çok yüksek ihtimal öyle olacak. Fake iPhone kazandınız linkine götürebilir. 2 km yakınında kadın var diye bir linke götürebilir.

VPN kullanıyor musun?

VPN kullanmıyorum hocam.

Virüs yemişsiniz gibi duruyor, Kaspersky ile bir tarama yapın.

Virüs olduğunu düşünmüyorum. Yatırım araçları ile ilgilendiğim için bu konuda hassasım.

Edge sıfırlamadan önce yer imlerimi ve parolalarımı dışarı aktarmıştım. Fakat sıfırladığımda dediğiniz gibi çoğu şey silinmed, kaldı. Denetim Masası'ndan sıfırlamayı deneyeceğim. AdwCleaner veya KVRT ile tarama yapacağım.

Hem bu arada sakın izin verme yoksa PC melisler, banular ve gizemlerle dolar. Hepsi de münafık.

Haklısınız. Herhangi bir şekilde izin ver demedim. Sürekli karşıma çıktığı için Edge ayarlarından izinlerini kontrol ettim ve tümünü engelledim.

Konu açmadan önce detaylıca araştırdım fakat ilgili yönlendirmelerden herhangi bir sonuç çıkmadı. Chrome kullanmaktansa Edge kullanımı ve hızı daha rahat geliyor.

Adwcleaner gibi reklam virüsü tarayabilirsin. Aynı şekilde Edge dosya konumuna link atılmış olabilir, sağ tıkla ve özellikler de orada yazı kısmında link varsa sil. Defender ile de derin tarama yap.
Bunu da deneyeceğim hocam. Teşekkür ederim desteğin için.

@Prime777 hocam AdwCleaner'da bir şey çıkmadı fakat KVRT ile scan ettiğimde ilgili resimdeki sonuçlar çıktı.

Dosya Ekleri

• 1660908793381.png
    183 bayt · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:

URL'yi VirusTotal ile taratıp sonuçlarını atar mısınız?

KVRT test sonucuna göre ilgili trojanleri kaldırdım. Bilgisayarı yeniden başlatmam gereken uyarıyla birlikte yeniden başladı, tekrar taramasını yaptı. Artık tekrarlamıyor. Teşekkür ederim ilginiz için.

Alakası yok VPN kullanınca farklı IP gösterdiği için Microsoft Edge bu uyarıyı veriyıor virüsle alakası yok lütfen bilginiz yoksa tartışmaya girmeyin benimle.
Net şekilde zararlı, istem dışı yapılan bir eylemin zararlı olmadığını düşündüren nedir? Arkadaş KVRT ile taratmış ve sonuca ulaşmış ki tavsiye edeceğim adım da oydu.

Bu tip startup zararlıları şu sıralar çok görülmeye başlandı. İşin ilginci Bitdefender ve ESET'in tarayıcıları zaman zaman yakalayamıyor.

Arkadaş format atmış Microsoft Edge'yi açtığı zaman neden hala karşısına geliyor anlamış değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…