Her bilgisayar sunucu bilgisayarı olabilir mi?

Kuzyerx

Femtopat
Günaydın bu ilk konum yanlış yere açmış olabilirim kusura bakmayın her bilgisayar sunucu bilgisayarı olabilir mi?
Olursa da hangi alanda hangi programlarla nasıl olur?
Minecraft, CS:GO oyunlarını arkadaşlarımla oynamak için sunucu açacağım sunucu bilgisayarı kullanabilir miyim?

Ve sunucu kurabilirsem 3000TL'ye anakart PSU kasa RAM HDD SSD önerisi yapabilir misiniz?

Son olarak sunucu bilgisayarları için mininmum gaç GB RAM'e ihtiyaç vardır (basit bir sunucu)

Her bilgisayar sunucu olabilir. Özellikle oyun sunucuları yüksek CPU gücü ve çekirdek sayısı isterler.

Fakat burada önemli olan bağlantı. evinizdeki bağlantının Fiber olduğunu var sayıyorum. Zaten DSL'de sunucu açmanın hiç bir anlamı yok çünkü. Öncelikle Fiber bağlantı ücreti + Sabit ip ücreti vermeniz lazım(CGN IP nedeniyle sabit ip almazsanız kişiler bağlanamaz). Bu ücretleri ödemenize rağmen maksimum upload 5 mbit olacaktır ve bu bir oyun sunucusu için yeterli olmayacaktır.

Size tavsiyem VPS kiralamanız yönünde olacaktır. Aylık 70 ile 150 TL arasında değişen bir ücretlendirme ile sunucu kiralayıp yüksek hızda internet bağlantısı ile rahatlıkla sunucu açabilirsiniz.

Mesela ben Assetto Corsa, RaceRoom gibi yarış simülasyonlarında yarış düzenliyorum ve 110 TL lik bir sunucu ile kiralama yaparak gerçekleştiriyorum.

Veri kaydetme makinesi olarak kullanabilir miyim mesela Minecraft'ta her yaptığımızı HDD'ye kaydetmesi gibi.
Yüksek veri saklama ihtiyacınız varsa ona göre HDD kapasitesi olan bir VPS seçersiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı