Her dosyamın üstünde sarı kilit işareti var

Virüs girmiş olabilir mi? Çünkü bazı zararlı yazılımlar dosyaları kilitleyip para istemekteler.

Hocam Malewarebytes ile tarama yapar mısınız?
Hocam o işaret dosyalara yalnızca sizin erişebileceğinizi gösteriyor rahatsız olmuyorsanız önemli değil.

Kilitli klasöre sağ tık, özellikler, gelişmiş, veriyi korumak için içeriği şifrele tikini kaldır. Değişiklikleri uygula, tamam.

Virüs girmiş olabilir mi? Çünkü bazı zararlı yazılımlar dosyaları kilitleyip para istemekteler.

Değil, uzun süredir var zaten bu.
Hocam malewarebytes ile tarama yapar mısınız?
Hocam o işaret dosyalara yalnızca sizin erişebileceğinizi gösteriyor rahatsız olmuyorsanız önemli değil.

Virüs taraması yaptım, rahatsız oluyorum her dosyada o işaret var.
OneDrive kullanıyor musunuz? Ondan dolayı olabilir.

Windowsda var silmedim, fakat en başından beri vardı ama Windows 10 kurduktan 2 ay sonra falan başıma gelmeye başladı bu durum.

Bu Bilgisayar'a girin. Sağ taraftan Masaüstü'ne sağ tıklayın. Oradan da Özellikler'e girin. Buradan da Gelişmiş yazan kısma girin. Aşağıda gördüğünüz gibi e alttaki tik işaretli, bunu kaldırın sorun çözülecektir.

NOT: Bunu yazmak için kendi bilgisayarımda denedim ve oldu yani kesin çözüm budur.

Kilitli klasöre sağ tık, özellikler, gelişmiş, veriyi korumak için içeriği şifrele tikini kaldır. Değişiklikleri uygula, tamam.

Yapıyorum, 1 saat sonra tekrar oluyor. Komple çözmenin yolu yok mu?

Böyle bir şey oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…