Her ekipmanın farklı marka olması sorun yaratır mı?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Oyuncu ekipmanları konusunda genellikle her zaman bütçeye göre en iyi olan ürünleri almaya çalışıyoruz. Bu yüzden de aldığımız her ekipmanın markası farklı olabiliyor.

Mesela ben Corsair klavye, SteelSeries fare ve Kingston kulaklık kullanıyorum. Bu durum bilgisayarda bir sıkıntıya sebep olabilir mi? Çünkü genellikle tam işlevsellik için yazılımlarını da kuruyoruz. Farklı markaların yazılımlarının arka planda çalışması bilgisayarı yavaşlatır mı? Veya bütün ekipmanları tek bir markadan alıp tek bir yazılımla yönetmenin bilgisayar performansı açısından bir etkisi olur mu?

Bilgisayarı yavaşlatır diye başka markaya yönelmek saçma.

Ekosistem olarak istiyorsan olabilir ama bilgisayarı yavaşlatır, performanslı olmaz diye düşünmek saçma.

Bilgisayarı yavaşlatır diye başka markaya yönelmek saçma.

Ekosistem olarak istiyorsan olabilir ama bilgisayarı yavaşlatır, performanslı olmaz diye düşünmek saçma.
Ben de zaten hep farklı markalardan kullanıyorum. Daha önceden klavyem de farem de kulaklığım da Corsair markaydı. Fakat önce Corsair fareden SteelSeries fareye geçtim, sonra ise Corsair kulaklıktan Kingston kulaklığa geçtim.
Hatta ben artık yazılıma da karşıyım. Arka planda kesinlikle bir ekipman yazılımı çalıştırmıyorum. Bu sayede RAM kullanımı çok daha düşük oluyor.
Ancak ekosistem olunca da ayrı güzel oluyor. Mesela tek tuşla bütün ekipmanların RGB'sini değiştirebiliyorsunuz. Veya farklı ayarları tek tuşla tüm ekipmanlara uygulayabiliyorsunuz ancak çok da önemli değil.

Gereksiz para harcamak istiyorsan hepsini aynı marka al.
Ben açıkçası sırf ekosistem olacak diye hepsini aynı marka alma taraftarı değilim. Fiyat performans olarak o an hangisi iyiyse onu alırım, markanın da sadece kaliteli olup olmadığına bakarım. Aynı olup olmaması benim için önemli değil.

Ben açıkçası sırf ekosistem olacak diye hepsini aynı marka alma taraftarı değilim. Fiyat performans olarak o an hangisi iyiyse onu alırım, markanın da sadece kaliteli olup olmadığına bakarım. Aynı olup olmaması benim için önemli değil.
Doğru olan da o zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı