Selam dostum! Anlaşılan sen de benim gibi psu'lardan anlamıyorsun
. İçinden yüksek akım da geçtiği için bu patlama konusu biz bilmeyenleri biraz korkutabiliyor ancak bu işleri bilen
@Oreki'nin mesajlarından anladığımı aktaracak olursam
1.PSU'da marka değil önemli olan modeldir
2.Bomba gibi patlamıyor.(hatta Oreki "c4" gibi tabirlerden hiç hoşlanmaz)
3.Genel anlamda psu "patladığında" yani bozulduğunda sadece kendisine zarar veriyor, kabloları yanlış bağlayıp kısa devre yaptırdığın senaryoyu bir kenara koyarsak
genel anlamda diğer cihazlara zarar vermiyor.
4. Elindeki modelin testlerini, fiyat/performans oranın çok bilmiyorum ancak yanılmıyorsam zamanında Oreki o modeli öneriyordu yani güvenilir bir model olsa gerek.
5. Akım korumalı priz ben de kullanıyor fiyatı ucuz olduğundan herkese de tavsiye ediyorum ama o da ahım şahım değil onun da yaptığı tek bir şey var.
Giriş yüksek gerilim koruması (Surge) sağlamak.
Bunun için
@Andar Han 'nın güzel bir yazısı var, buraya bırakıyorum. Okumanı tasviye ederim
PSU korumaları ne işe yarar?. Tek başına yeterli olmasa da(çünkü korumaların yanı sıra ne olduğunu bilmediğim "topoloji" gibi terimler de var) PSU seçerken bu yazıdaki korumaların olmasına dikkat etmeni tavsiye ederim.(ama aralarında önemli olanlar da var mesela spesifik olarak onlar hangileridir bilmem)
En büyük tavsiyem de bin bilsen de bir biline sor ve herhangi bir şey almak istediğinde önce bütçeni de belirterek foruma sor. Ancak her cevaba da inanma maalesef her ağzı olan konuşuyor. O noktada bilgilerini sınamak; nedeni, nasılı sormak sana düşüyor. Bol şans!