Her Gün Saç Yıkamak Zararlı mı?

Ben kendimden örnek vereyim.
Saç köklerimin dibinde önceden aşırı derece kepek oluyordu. Saçlarım çok fazla yağlandığı için.
Sonra her gün yıkamaya başladım. Yaklaşık üç yıldır limonlu veya nane içeren şampuan kullanıyorum. Bakım kremi kullandığım oldu saç köklerini güçlü tutması için.
Şuan keratin içeren naneli bir ürünü kullanıyorum bir yıldır. Şuan hiç kepek sorunum yok. Saçlarım artık yok denilecek kadar az yağlanıyor. Ancak her gün yıkıyorum yinede.
Bir zararını görmedim her gün yıkamanın.
Soğuk su ile saçları yıkamayın. Yağ ve kepek saçtan atılmadığı gibi saçların kırılmasına sebep oluyor.
Ben yıkarken sıcak su ile yıkıyorum.
Sıcak su ile her gün yıkanan saçlar çok daha çabuk uzuyor.

Jöle kullanan varsa kullanmayın. Saç dibinde bulunan gözenekleri tıkayan bir ürün olduğu için saçların erkenden dökülmesinde çok fazla etken oluyor.
Wax kullanan biri olarak. Şunu öneriyorum parlak wax asla kullanmayın. Mat wax içinde parlatıcı kimyasal olmadığı için saçlara zarar vermiyor.
Saç spreyini kullanırken en az 15 cm uzaklıktan kullanın.

Son düzenleme:
Ben kendimden örnek vereyim.
Saç köklerimin dibinde önceden aşırı derece kepek oluyordu. Saçlarım çok fazla yağlandığı için.
Sonra her gün yıkamaya başladım. Yaklaşık üç yıldır limonlu veya nane içeren şampuan kullanıyorum. Bakım kremi kullandığım oldu saç köklerini güçlü tutması için.
Şuan keratin içeren naneli bir ürünü kullanıyorum bir yıldır. Şuan hiç kepek sorunum yok. Saçlarım artık yok denilecek kadar az yağlanıyor. Ancak her gün yıkıyorum yinede.
Bir zararını görmedim her gün yıkamanın.
Soğuk su ile saçları yıkamayın. Yağ ve kepek saçtan atılmadığı gibi saçların kırılmasına sebep oluyor.
Ben yıkarken sıcak su ile yıkıyorum.
Sıcak su ile her gün yıkanan saçlar çok daha çabuk uzuyor.

Jöle kullanan varsa kullanmayın. Saç dibinde bulunan gözenekleri tıkayan bir ürün olduğu için saçların erkenden dökülmesinde çok fazla etken oluyor.
Wax kullanan biri olarak. Şunu öneriyorum parlak wax asla kullanmayın. Mat wax içinde parlatıcı kimyasal olmadığı için saçlara zarar vermiyor.
Saç spreyini kullanırken en az 15 cm uzaklıktan kullanın.
Teşekkürler, herhangi bir şekillendirici madde kullanmıyorum,saçlarımı havaya atan biriyim ama sabah kalktığımda böyle inatçı bir saç çıkıyor karşıma, yıkamadıkça da şekil veremiyorum, max 1 dk sıcak su ile yıkadıktan sonra düzeltebiliyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı