Her gün vicdan azabı çekiyorum

Ben zorlandigini dusunuyordum ama o bana borc olmadan olmaz bunlari ben bile kafaya takmiyorum hayatini yasa ders her turlu gelir dedi.

E haklı yani babanız gayet iyi konuşmuş dediği gibi borç olmadan olmuyor hem borş ödenir yani, kötü bir şey dememiş vicdan azabı çekme. Sen derslerine çalış iyi bir üniversite kazan aileni sana verdiği emeklere karşı boşa çıkarma yeterli. Bende YKS sınavına odaklandım iyi bir üniversite kazanırsam çok güzel olur.

Kardesim sen bunlari dusunsen de dusunmesen de degisen bir durum olmayacak. O yuzden bunlari sen dusunme, kendine stres yapma. Odaklanman gereken seye odaklan, dusunmen bu konuyu rahatlatmayacak cunku. Sadece zor kosullarda oldugunu hissediyorsun, bunun karsiligini layiğiyla vermeye calis.

Özel okula gireceğine keşke devlete gitseydin. 20 yaşındaki öğretmenler, egolu insanlarla dolu. En azından burada böyle, benim babam seninkinden daha zengin muhabbetleri var. Şükürler olsun devletteyim.

Kaçıncı sınıfsın şu an. 12. sınıf falansan YKS iyi çalış güzel bir üniversite ile babanı ödüllendir 9. 10. 11. sınıfsan eğer seneye devlet okuluna kayıt yaptır.

Maddi durumunuz ücreti karşılamaya yetiyorsa dert etmeni gerektirecek bir durum yok. Ailen ödeme konusunda sorun yaşadığını belirttiyse o zaman bunu ailen ile detaylı bir şekilde konuş. Lisenin eğitimi önemlidir fakat iş sende bitiyor. İyi liseye gidip, derece yapamayanlar çok gördüm etrafımda. Düzgün ve düzenli çalış. Her zaman daha iyi sıralamalara gelmek için çabala.

İyi bir lise, iyi bir üniversite yalan dolan. Torpilin var mı yok hepsi bu kadar. Üniversite belki sana daha fazla şey katabilir ama lisede kesinlikle katılmıyorum. Herkes aynı eğitimi görüp aynı sınava giriyor. Özel okul bence saçmalık ve para tuzağıdır.

Takma geçer kısmına bir tık hak veriyorum. Dikkat eksikliğinden 4 sene ilaç kullandım. İlaç almadığım zaman tahtaya boş boş bakıp dalıyordum. 8. sınıfa geçtiğimde hiçbir şekilde ekstra ders çalışmadan, hatta evde bile çalışmadan sadece okulda ders dinleyerek her hafta sonu yapılan denemelerde 1. dönem sonu 390 puan aldım. 2. döneme geçildiğinde ise virüs vakalarından dolayı canlı eğitime geçildi ve ben ilk deneme sınavında 200 aldım. O an kafada bitirdim. Bende 440-460 alabilecek seviyede bir öğrenciydim belki ama zaten önümde olan sorunları zorla aşarak geçerken önüme böyle bir şey koyulunca yapamadım. 230 puanla dandik bir meslek lisesine girdim. Şu an 10. sınıfım ve bu dönem okulu bıraktım. Seneye de mesleki eğitim programı olayı var ona geçeceğim ki en azından iş deneyimi olsun. Tavsiyem eğer aileni çok düşünüyorsan o puanla gidebileceğin güzel liselerden birine gitmen. Nasıl olsa başarılı ve çalışkan olduğunu biliyorsun, her yerde yaparsın, tabi gittiğin okul 200 puanlık bir meslek lisesi değilse. Üniversite sınavına da odaklanabilirsin eğer hedeflerin varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…