Her monitörün IPS Panel kalitesi farklı mıdır ?

eclip

Hectopat
Daha fazla  
Fiyatına bağlı olarak monitörlerin IPS panelinin kalitesi değişir mi ? Örneğin biri daha canlı diğeri daha renksiz gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?

Aldığım monitörün linki aşağıda. Sizce IPS paneli iyi midir ? Çünkü fiyatı diğer IPS'lere göre biraz düşük.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyatına bağlı olarak monitörlerin IPS panelinin kalitesi değişir mi ? Örneğin biri daha canlı diğeri daha renksiz gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?

Aldığım monitörün linki aşağıda. Sizce IPS paneli iyi midir ? Çünkü fiyatı diğer IPS'lere göre biraz düşük.

Tabii ki değişir. Renk gamı, parlaklığı daha yüksek IPS'ler var.

Aldığınız IPS renk olarak standart, giriş seviyesi bir IPS. Muhtemelen sizi tatmin edecektir ama daha canlı renkler vaat eden IPS'ler tabii ki var.

Tabii ki değişir. Renk gamı, parlaklığı daha yüksek IPS'ler var.

Aldığınız IPS renk olarak standart, giriş seviyesi bir IPS. Muhtemelen sizi tatmin edecektir ama daha canlı renkler vaat eden IPS'ler tabii ki var.
Daha iyi olan IPS'ler için hangi özelliklere bakmak lazım örnek olarak monitör paylaşabilir misiniz rica etsem bende 27 inç IPS monitör alacağım araştırma yapıyorum.

Renk gamutu gibi etmenler renkleri etkiler. Bu gibi değerler panel ile alakalıdır yani evet değişir

Örneğin attığın monitör %72 NTSC (1953) kullanıyor bu renk kalitesini etkileyen bir etmen.

@SkyRose 'un rehberi vardı şimdi yorum yapmış hatırlatma oldu bana, burada bahsettiğim değerlere zaten değinilmiş.

Daha iyi olan IPS'ler için hangi özelliklere bakmak lazım örnek olarak monitör paylaşabilir misiniz rica etsem bende 27 inç IPS monitör alacağım araştırma yapıyorum.

Renk gamı, renk derinliği (bit cinsinden), renk doğruluğu önemli ama bu dediklerim bizim gibi ev kullanıcısı için çok da önemli değil. Fotoğraf, video, grafik işleriyle uğraşanların dikkat etmesi gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı