Her projede yeni Arduino'ya gerek var mı?

Ben RGB bir LED alıp, Arduino ile bu LED'in ESP üzerinden Wi-Fi ile kontrol edilip istenilen renk modunu yakmasını sağlayan bir aydınlatma yapmak istiyorum. Kullanacağım malzemeler kabaca şunlar; RGB LED, Arduino, ESP8266. Merak ettiğim şöyle bir şey var. Farz edelim ki ben bu aydınlatmadan 2 tane yapmak istiyorum. İkisi de birbirinden bağımsız olacak. Her parçadan 2 tane almam gerekecek ama Arduino'dan da mı iki tane almam gerekiyor? ESP'nin içine kodları Arduino aracılığıyla atıp 1 adet Arduino ile işi çözemiyor muyum? Yoksa iki tane aynı fakat bağımsız proje için 2 tane Arduino almam mı gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl peki? ESP8266'nın içine kodu attıktan sonra Arduino bağlantısını kesince ESP o kodu normal bir şekilde çalıştırabiliyor mu?
Şimdi RGB ledleri tek led gibi bağlayıp röleler ile açma kapama işlemini yapacaksın. ESP modülü Arduino'ya takılı olacak ve ledlerde bağlı olacak. Kodları Arduino'ya IDE ile yazıcaksın.

Şimdi RGB ledleri tek led gibi bağlayıp röleler ile açma kapama işlemini yapacaksın. ESP modülü Arduino'ya takılı olacak ve ledlerde bağlı olacak. Kodları Arduino'ya IDE ile yazıcaksın.
Led 1 adet olacak. ESP'ye programı atabilmem için arduino uno gerekiyor ancak ben bundan 5 adet yapacağım. 5 adet ESP alıp 1 arduino ile hepsine program atabilir miyim yoksa her esp için 1 arduino almam şart mı?

Tek ESP yeter ama ben ney yapacağını anlayamadım. ESP'ye nasıl kod atıcaksın?
1 adet RGB led olacak o ledi telefondan kontrol edeceğim wifi ile. Yazdığım kodu Arduino aracılığıyla ESP'nin içine atıp, daha sonra arduinoyu devreden çıkarınca ESP'nin içinde kod kalmıyor mu? Bu şekilde ledi kontrol edemiyor muyum?

1 adet RGB led olacak o ledi telefondan kontrol edeceğim wifi ile. Yazdığım kodu Arduino aracılığıyla ESP'nin içine atıp, daha sonra arduinoyu devreden çıkarınca ESP'nin içinde kod kalmıyor mu? Bu şekilde ledi kontrol edemiyor muyum?
Tamam tek led ise kolay. ESP modülü Arduino'nun wifi aracılığı ile haberleşmesini sağlar. Yani içine kod atılmaz. Sen aslında Arduino'ya bağlanıp komutlarını iletmen gerekiyor. O komutları ESP modülü ile internet veya Wi-Fi ile iletebiliyorsun.
Bütün parçalar birbirine bağlı olmak zorunda. Yani ESP8266 modülünü ve ledi Arduino'dan çıkarmayacaksın.
Eğer ikinci bir led eklemek istersen onu da kablo ile Arduino'ya bağlayacaksın. Eğer bağımsız olmasını istiyorsan röleler ile aç kapa yapacaksın veya farklı bir hatta bağlayacaksın.

Tamam tek led ise kolay. ESP modülü Arduino'nun wifi aracılığı ile haberleşmesini sağlar. Yani içine kod atılmaz. Sen aslında Arduino'ya bağlanıp komutlarını iletmen gerekiyor. O komutları ESP modülü ile internet veya Wi-Fi ile iletebiliyorsun.
Bütün parçalar birbirine bağlı olmak zorunda. Yani ESP8266 modülünü ve ledi Arduino'dan çıkarmayacaksın.
Eğer ikinci bir led eklemek istersen onu da kablo ile Arduino'ya bağlayacaksın. Eğer bağımsız olmasını istiyorsan röleler ile aç kapa yapacaksın veya farklı bir hatta bağlayacaksın.
Peki ESP8266 NodeMCU modülünü kullansam yine Arduino'ya ihtiyacım oluyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı