Her şeye bahane üretmek

Deneyeceğim. Mesela bu gece uyumayıp ders çalışasım var, uykum geldi diye bahane edecek miyim acaba.

Güzel videoymuş. Yarın izlerim.

Başka birinin önerisi yok mu? 2-3 cümle bile yeterli. Motivasyon sıfır zaten.

Taktik iyi de ben mesela 2-3 soru sonra bırakıyorum devam edemiyorum.

11.sınıfa geçen 16 yaşında bir lise öğrencisiyim. "Ağ İşletmenliği Ve Siber Güvenlik" bölümünü kazandım. Haftanın her günü belirli saatlerde belirli aktiviteler yapıyorum. Haftalık programım bu şekilde:

Sizde kendinize buna benzer bir program oluşturun ve saatlere sadık kalın. O an yaptığınız şey ne olursa olsun bırakın ve yapılması gereken aktiviteniz üzerinde çalışın.

Son düzenleme:
Bilmediğimi belirttim. Bununla ilgili 2-3 cümle tavsiye yazın. Ona göre başlayacağım. Daha yeni hayata başlıyorum.
Hayatın daha ne olduğunu bilmiyorsun dostum. Son sınıfım, daha ben bile bir şey görmedim.

Şu ana kadar edindiğim şeylerden sana ufak tavsiyeler vereyim.

Öncelikle okul hayatında kolaylık sağlayacak tavsiyeler ile başlayalım.

Lise, ortaokul gibi bir ortam değildir. Her çeşit insan vardır. İyi ve kötüyü senin ayırt etmen lazım. Öğretmenler ile aranı iyi yap. Bütün öğretmenleri iyi tanı. Dersler için tekrar yap bol bol. Aynı şeyleri göreceksin neredeyse. 9. Sınıfta adaptasyon zordur. Bu seneyi iyi oturtman lazım. İyi arkadaşlar edin ki temelin olsun. İleride seninde onun da sana da işin düşecek. Kopya çekmeye tenezzül etme bile.

Arkadaşlık hakkında çok şey diyemem, ben asosyal karakterine sahibim. Ders kısmına detaylı olarak inersek, bol tekrar, dersleri iyi dinlemen ve sınavlara son gece çalışmaman benden sana tavsiyedir. Son gece çalışıp yine yüksek not alırsın. Ama sınav haftaları zorlanırsın. Planını iyi yap.

Dini inanç

Bir inancın varsa ona bağlı kal. Sadece din olarak bakma. Psikolojik olarak dinç olmanı da sağlar bu. Bir Tanrı inancın olursa daha dik durursun. Bu bende geçerli mesela. Senin bir inancın var mı bilmiyorum ama yine de yazdım. Bu zamanlarda sorgulama yetilerin artacak. Ben bu dönemlerde çok vesveseye kapıldım. Ama sonunda inancım beni içine çekti ve ben kazandım. Sorgula hep. Sorgulamak kötü değildir.

Sosyal Medya

Sosyal medya sakın kullanma. Ben hiç kullanmadım. Sadece hesap açıp bırakmıştım. Kullanan arkadaşlarım derslerde hep başarısız oluyor. Günlük 5 saat kullanıyorlar. Sen sakın kullanma.

Geliştirme

Kendini geliştirmek istediğini belirttin. Yabancı dil ile başlayalım. İngilizce'ni iyi oturtursan diğer dilleri de rahatça öğrenirsin. İngilizce'ni geliştirmek için YouTube'u kullan. İngilizce alt yazılı filmler izle. Ben okuldaki İngilizce sınavlarına çalışmadan, sadece oyunlardaki alt yazı ve filmler ile hep 100 alıyordum. Tam 100 değil ama hiç 90 altına inmedim. Okuldaki İngilizce ders olsun diye var. Hiç bir faydası olmadı bana okul eğitiminin.

Yemek yapmak hakkında kendini geliştirmek istiyorsan tecrübeden yardım alman lazım. Tecrübeyi nereden bulacaksın? Tabii ki büyüklerden. Annem ve Anneannem bana çok katkıda bulundu. Öyle yumurta pişirmek de değil. Her tür yemeği yapabiliyorum. Dediğimi yapmalısın.

Kaçar saat çalışabilirim demişsin. Biz sana bu konuda yardımcı olamayız. Program kişiye özeldir. Mesela tatildeyiz hala, sabah 9'da kalk akşam 5'e kadar pomodro ile çalış. Bunu her gün yap. Ama sana uyacak mı? O söz konusu işte. İnternetten çalışma yönetmeleri aramalısın. Kendine uygun programı bulmalısın. Rehber öğretmenler de destek alırsın okullar açılırsa.

Bunlar sadece tavsiyedir. Nasihat vermek haddime değildir. Uygulamak sana kalmış, iyi Sosyaller.

Bir program yapmayı düşünüyorum. Her saat belirli hayatım da hep farkılı şeyler birden çıkıyor ve bazen yapacağım şey yapamıyorum.

Bir program oturtmayı düşünüyorum. Tavsiyen içi teşekkürler.

Çok teşekkür ederim. Son paragraf için sorumu düzelttim yani sildim bana da mantıksız geldi. Nereden bileceksiniz.

Çalışma tekniklerine bakacağım.

Yabancı dil olarak ise şarkıların türkçelerine de çevirerek öğrenmek istiyorum. Yabancı dil için senin dediklerini yapacağım.

Yemek yapma konusunda. Annemden yardım alacağım. Şu an makarna, kahvaltı, menemen, pizza gibi... şeyler yapıyorum.

Eğer okullar açılırsa arkadaşlarıma kesinlikle dikkat etmeye çalışacağım.

Ders konusu ben fazla sıkmıyor da sadece zamanında yapamıyorum gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…