Merhaba. Galiba psikoloji sorunum var. Şöyle ki evde 1 şeyi, mesela ışığı, suyu, kapı anahtarını çok kez kontrol ediyorum. Diyelim ki eve geldim, kapıyı kapattım, kapalı olduğunu biliyorum ama nedense 4,5 defa kontrol ediyorum. Kendi kendime diyorum "yeter artık kapalı zaten" ama uzaklaşamıyorum. Uzaklaştıktan sonra da ara sıra "acaba kapatmadım mı" diye kontrol ediyorum. Diyelim ki çay doldurdum kendime, odama geçtim, gelip ocağı çok fazla kez kontrol ediyorum. Odamı kapısını kilitliyorum, kilitli mi diye yine birkaç defa kontrol ediyorum. Sabah uyanmak için alarm kurdum diyelim, telefon sessizde mi baktım diyelim, evet her şey istediğim gibi olduğunu görüyorum, ama yine aynı şeyleri yapıyorum. Ve bu şeyler beni bayağı rahatsız etmeye başladı, bazen günümü mahvediyor diyebilirim hatta. Evden çıktıktan 15 dk sonra eve kontröle geldiğimi debilirim hatta. Biliyorum kapalı her şey, yerli yerinde ama, uzaklaşamıyorum.
Bu konuda tavsiyesi olan var mı? Nasıl yapabilirim? Eskiden yoktu son aylarda artmaya başladı nedense.