Her sıvının içinde su var mıdır?

Alakası yok, su 2 hidrojen 1 oksijenden oluşuyor ve bu bir bileşiktir. Sıvıları saf ve bileşik şeklinde düşün ve sadece bir demirin, bakırın veya saf oksijenin sıvı halide olduğuna bakın, su ile alakası yok. Bunun dışında sıvıları gruplandırma yapmadan misal civa ve suyu düşün, oda sıcaklığında ikiside sıvı va cıvanın su ile alakası kimyasal olarak yok.
Ama su içeren, günlük hayatta gördüğümüz sıvılarda var. Misal yağ. Bileşik olarak içinde bulunur, parçalanınca ortaya çıkar.
 
Son düzenleme:
Eğer basite indirgersek maddeler normal koşullarda 3 halde var olur. Katı sıvı ve gaz. Bu 3 form maddelerin belli fiziksel koşullarına, atomlarının birbirine yakınlıklarına göre değişir (Basınç, sıcaklık,...). Sıvıdan gaza doğru geçişte atomlar birbirinden uzaklaşır. Yani her madde hem katı hem sıvı hem de gaz halinde bulunabilir.

Su dediğimiz şey günlük hayatta bir çok şeyin içinde karşımıza çıksa da 2 hidrojen ve 1 oksijen atomundan meydana gelen bir moleküldür. Yani saf halinde olan hiçbir sıvı madde de su yoktur aslında.

Soruna basit bir şekilde cevap verecek olursak her sıvının içinde su yoktur. Örnek vermek gerekirse basit olarak sıvı yağı düşün içinde su yoktur.

Not: Maddenin diğer formları da vardır ancak basitleştirmek için onlara giriş yapmadım.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı