Her Vatan Bilgisayar Mağazasında Sistem Montajı Yapılır mı?

OtpBora

Hectopat
Vatan Bilgisayar'dan sistem toplayacağım ama birkaç sorum olacak.
Parçaları önceden almak mı gerekiyor direk orada alıp montaj ettiriliyor mu?
Ayrıca ödemeyi peşin elden tekte yapabilir miyiz?
Her Vatan mağazasından sistem toplayabilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Vatan Bilgisayar'dan yeni bir bilgisayar topladım 1 hafta önce. Size tecrübelerimi anlatayım.

Evet montaj yapıyorlar. Hem de çok kısa bir sürede. Oluşturduğunuz listeyi direk onlara veriyorsunuz, onlar kontrol edip size fikirlerini belirtip kararınızı istiyor, siz de düşünüp tamam veya değil diyorsunuz. Her mağazada bu yapılıyor mu bilmiyorum nerede toplayacağınıza bağlı, belirtirseniz belki bulabiliriz olup olmadığını. Ödeme kartla taksit, peşin veya elden yapılıyor ben kartla alırken yandaki elden yapıyordu. Ancak kesinlikle dikkat etmeniz gereken hususlar var;

Montajı yapacak kişinin işinden anlayıp anlamaması önemli. Benim montajımı yapan kişi anlıyordu işinden en azından, problem olmadı montajda. Sonrası canımı sıktı biraz.

Eğer parçaların uyumlu olup olmayacağını bilmiyorsanız ya da ne istediğinize dair hala aklınızda şüpheler varsa dikkatli olun. Size bazen yanlış bilgiler verebiliyorlar. Yani almadan önce tüm parçalar hakkında bilgi sahibi olun. Ayrıca "Toplama Bilgisayar" bölümünde dediğim gibi yanlış bilgilendirme yapılabiliyor. Her mağazada aynı değil maalesef. Yaşadığım problem ise işlemci problemiydi. İstemediğim bir işlemci almak durumunda kaldım. Bununla ilgili konu açtım, insanların fikirlerini aldım en son THH'ye kadar gitti. Ama dediğim gibi siz ne alacağınızı bilirseniz yüksek ihtimalle bir problem olmayacaktır. Kendinizden emin olun ve parçalarınızı iyi seçin yeterli olacaktır.

Ek olarak Vatan Bilgisayar mağazadan aldığınız parçalarda iade sorunu çıkarıyor. Memnun olmamanız durumunda hiçbir şekilde almıyor. Sadece internet üzerinden yani "mesafeli satış" olursa onları 14 gün içinde sualsiz alıyor. Bozuksa bir ihtimal değiştirirler servise gönderip. Yani şubenin işini iyi yapıp yapmamasına göre de değişiyor, Vatan Bilgisayar'a güvenim azaldı bu sebepten dolayı. Sürekli alışveriş yaptığımız bir yerdi ancak toplama bilgisayarda canımız sıkıldı.

EK: Zaman zaman Hepsiburada üzerinde KDV indirimleri oluyor, 1 hafta önce vardı bir tane. İşiniz acil değilse bence buna benzer sitelerde KDV indirimini bekleyin. Ancak kargoya güvenemiyorum, kendim de toplayamam ve acelem var derseniz tabii ki tercih edebilirsiniz. Ancak mağazanın işini iyi yapıp yapmadığını bilmeniz gerekmekte.

Son düzenleme:
Sorularımı cevapladığın için teşekkür ederim. Hangi parçayı alacağımı biliyorum o parça yoksa iptal edicem zaten. Ayrıca montaj az çok anlıyorum ama yinede ben onlara yaptırmak isterim.

Rica ederim, ben de az çok anlıyordum montajdan aynı şekilde onlara yaptırmak istedim. Eminsen yüksek ihtimalle sorun çıkmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…