Herhangi bir textbox veya combobox boş ise uyarı verme

Makaleler
2
Daha fazla  
Basit bir Windows Form uygulaması yaptım. Uygulamada birçok textbox ve combobox var. Bunlardan herhangi birisi boş olursa MessageBox göstermesini ve "Lütfen eksiksiz doldurunuz" gibi bir uyarı çıkmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Son düzenleme:
MessageBox göstermek doğru olmaz. Çünkü ilk anda bütün bilgiler boş olacak. Kullanıcı bütün bilgiler için yeni pencerede hata mesajı alacak ve bu durum can sıkıcı olacaktır. Sizin basitçe yapmanız gereken textbox yanına ünlem işareti koymak textbox boş olup olmadığunı yazı değiştiği zaman (TextChanged olayı) kontrol etmek, textbox dolu ise ünlem işaretini görünmez yapmak.
WPF kullanırsanız daha gelişmiş çözümlere ulaşabilirsiniz. WPF textbox bileşenine bir özellik bağlayarak (binding) özellikte hata olduğunu bildirdiğinizde textbox otomatikman kırmızıya dönüşüyor. Fazla detaya girmedim, isterseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.
Buradaki örneği inceleyebilirsiniz.

Verdiğiniz örnekteki gibi, butonun ancak tüm textboxlar doldurulduğunda aktif olması en iyi fikir sanırım. Yardımınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…