Herkese açık Wi-Fi'lerin güvenliği

DarkKhan

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Ben millet kıraathanesinden Wi-Fi ile internete giriş yapıyorum. Girerken kayıt doğrulama istiyor. Sonrasında bağlanabiliyorum.

İlk sorum, bazı hackerlar kendilerini Wi-Fi ile istemci bilgisayarlar arasında konumlandırabilir mi?
İkinci sorum, Wi-Fi sunucularına güvenebilir miyim?

Ben bazı sitelere parolalarla giriş yapıyorum da, bu parolaların tehlikeye düşmesini istemem.

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Ben millet kıraathanesinden Wi-Fi ile internete giriş yapıyorum. Girerken kayıt doğrulama istiyor. Sonrasında bağlanabiliyorum.

İlk sorum, bazı hackerlar kendilerini Wi-Fi ile istemci bilgisayarlar arasında konumlandırabilir mi?
İkinci sorum, Wi-Fi sunucularına güvenebilir miyim?

Ben bazı sitelere parolalarla giriş yapıyorum da, bu parolaların tehlikeye düşmesini istemem.

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Parola asla girmeyin! Hackerler o Wi-Fi adını kopyalayıp sahte bir erişim noktası açar sunucuya saldırabilir vb. parola girme o yüzden.

Evet konumlandırabilir, MITM saldırısı diyoruz buna. Gönderdiğiniz paketlerdeki verileri kendi üstünden geçirebilir ve bu paketlerdeki verileri okuyabilir. Buna karşı SOCKS protokolü çok önemlidir fakat public ağlarda bu tarz protokollere önem verilmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı