Herkesin Elinde iPhone Olması?

Asgari ücretle alanlardan bahsetmistim onu belirtmeyi unuttum ve taksitle alanlardan ama biraz genel konuşuyorum. Patron olan alsin aga bahane zaten, güvenliği her türlü üstün iPhone'un kullanma sebebimde o. Ama eleştirdiğim kesimin islemciden bir haber olan insanlar yani direk alan insanlar. Veya sadece Tinder için 5 bin TL telefona verip kullananlar. Kimsenin parasının muhasebesini yapmak bana düşmez.

Param var ki alıyorum bu neden insanları düşündürüyor, hatta konu açtırıyor. Garip bir şey mi?
Bence alamamamız garip bir şey. Altı üstü telefon. Neden her kesim alamıyor, anlayamıyorum. Sanki bizim ülke 90'larda, diğer ülkeler 2018'de.

Not: İnsanların ne kullandığını eleştirmiyorum, düşüncem bu.

Asgari ücretle zar zor geçinen biri çocuğundan, kendinden, boğazından kısıp gidip 3000-6000 TL'lik telefonu ihtiyacı olmadığı halde almaya çalışıyorsa o onun aptallığıdır.

Burada asıl konuşulması gereken mevzu farklı. O telefonu alanlara değilde o telefonu 3000 - 6000 TL arası olmasına vesile olanlara ses çıkarsaydık şuana kadar sorun morun kalmazdı. Global ve popüler dünyada yok ona maaşım yetmez, yok bunu almayız diye bir şey yok artık. İnsan ölse de içinde bir heves var.

Açgözlülükten. Adam aylık 1500 TL alıyor gidip bir telefona 6-7 bin lira veriyor. Amerika'da filan ucuz olmasına rağmen adamlar ihtiyacını görebilecek bir telefon alıyor. Ayrıca bir Meme sayfasında iPhone ile ilgili bir gönderiye Amerika'da yaşayan bir adam "iPhone alacağıma 3 adet 4K TV alırım" demişti. Şimdi Dolar 1 TL olsa, bizim halkımız yine açgözlülüğüne devam eder, sadece internete bakacak adam gider iPhone X alır, sadece LoL-CS:GO gibi oyunları oynayan da gider RTX 2080 Ti filan alır...

Sorgulanması gereken kimin hangi telefonu kullandığı mı yoksa paranın kıymetsiz oluşu dolayısıyla alım gücünün düşük olması mı.

Ülkemizin bir büyük ayıbı da yine görüldüğü üzere meslekleri ve o mesleği yapanları küçük görmek. 2018 yılındayız ama hala garson, temizlik çalışanı(sizin deyiminizle çöpçü), şöför gibi bazı meslekleri küçük görmeler var. Bu kişiler hizmet çalışanı batı ülkelerinde bahsettiğin telefonları tek bilemediğin iki maaşı ile alabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…