Herkesin sevdiği Witcher 3’ü bir türlü sevmemek

Ther

Megapat
ANA KONU:
Gerçekten oyun zevkleri öznelmiş. Kim neyden keyif alıyorsa onu oynasın, kendinizi zorlamayın, zaman en önemli şey. Bu arada tartışmanızın yanında güzel bir oyun önerisi de yapalım birbirimize.

Arkadaşlar merhaba, öncelikle hikayeseverler içindir bu başlık. Online arkadaşlar üstüne almasın. Arkadaşlar bir oyunsever olarak listemde bitirmeyi planladığım yaklaşık 50-100 arası oyun vardır ve her geçen gün de bu liste genişlemektedir. Her ilgimi az da olsa çeken oyunları hayatımın bir anında tecrübe etmeyi istiyorum çünkü hayatta özellikle Türk gençleri olarak yapacak çok fazla bir şey yok. Şimdi gel gelelim başlığın amacına. Ben, listemde başı çeken WITCHER 3 denen oyuna büyük hevesle başladım, herkesin beğenmesi, adına besteler dizmesi bu hevesimi daha da kamçıladı. Ama gel gelelim ki oyuna, kontrollere, hikayeye, grafiklere ve tüm o karmaşıklığa 5-6 saat anca dayanabildim. Hayret ettim insanların bu oyunu bu kadar sevmesine. Bana kalırsa AC serisindeki Unity- Mirage arası tüm oyunlar Witcher 3’ten her anlamda daha iyiydi. Düşündüm. Mesela AC Odyssey ile karşılaştırdım. 2’sinde de hikayeyi tamamlamak için en aşağı 40-50 saat gömmek lazım. E tamam, grafiklerde kim üstün. Çok net Odssey, kontrollerde kim üstün, açık ara Odyssey, hikayesi bana kalırsa çok daha dikkat çekici olan da Odyssey, yan görevleri ve RPG ögeleri de bana kalırsa kotarıyor. Sonuca baktığımda kendimi bu çok övülen Witcher 3’e ne diye bağlanmam gerektiği konusunda elimde koca bir sıfır vardı. Çok isterdim bitirmeyi lakin benden bu kadar. Gerçi 10 yıl geçmiş çıkalı çok da kötülememek lazım ama bu kadar övülüyorsa biraz da farklı beklentiler oluşuyor. Her neyse biz Tomb Raider, Hitman, AC, Zeldalardan devam.

Bana da hayret edin hocam ben 1000 saatten fazla gömdüm. Teknik bakımdan Witcher 3'ün çok iyi olduğu söylenemez. Grafikleri kendi zamanına göre çok iyi. Şimdi bakılırsa bir tık fos kalabilir tabii ki. Zaten bence buradaki en etkili faktör hikayenin çok kaliteli olması. Öyle bir hikayesi var ki tüm kusurları unutturuyor. E tabii bu da öznel şeyler dediğiniz gibi. Ben de mesela ilk Witcher 3'e başladığımda sizin gibi 5-6 saat oynayıp bıraktım. Sonra tekrar başladım Baron görevlerine kadar geldim o görevleri yaparken bayağı sıkılmıştım yine bıraktım sonra. En son gireyim dedim devamını getirdim bağımlısı oldum. Artık Baron görevlerini yaparken de sıkılmıyorum. En sevdiğim oyundur. Teknik detaylara çok önem veriyorsanız sizi tatmin etmez. Karakter gelişimi hissedilir değil. NPC yüzleri hep aynı. Mesela Velen'de bir NPC gördünüz aynı NPC'yi farklı kıyafetlerle Novigrad'da da görebiliyorsunuz. Sesi yüzü her şeyi aynı. Savaş mekaniklerini de çok beğendiğimi söyleyemem. Aynı çünkü çok değişmiyor. Teknik taraftan insanların anlatıldığı gibi olmasa da hikaye ve yan görev kalitesi muhteşem olduğu için doyum olmuyor. Witcher 3'te de sadece ana hikayeyi her şeyiyle bitirmek istiyorsanız en az 30 saat, bununla beraber DLC'ler hariçi tüm yan görevleri ve harita keşfi kısımlarını yapacaksanız 100 saati çok rahat geçiyor. Bir de bunun DLC'leri var düşünün. En azından Novigrad görevlerinin başlayacağı zamana kadar oynamanızı tavsiye ederdim açıkçası çünkü genelde benim gördüğüm kadarıyla çoğu insan için oyun Baron görevlerinden sonra açılıyor. Benim içinde başta öyle olmuştu. Novigrad'tan sonra hoşunuza gider belki. Zevk meselesi tabii dayanılmaz haldeyse zamanınızı boşa harcamaya gerek yok. İyi oyunlar.

Gayet doğal hocam. RDR2'yi bile sevmeyen kitle var, Witcher 3 için mi olmayacak
Şahsen bende oyunun çok başarılı olduğunun arkasındayım kesinlikle. Türü gereği ve yılına göre üstün bir oyun.
Türünün bana hitap etmemesi bir yana özellikle RD2'den sonra çok bayat bir oyun gibi gelmişti. Yarım saat sonra sildim. Siz yine iyi oynamışsınız.

Ben Rdr2 de oynamadım en sona bırakıyorum heves diğerlerine kalmaz diye gerçekçiliğinden ötürü eminim ki çok seveceğim. Zor da olsa dayanıyorum başlarsam başka oyun oynamam diye korkuyorum.

Kesinlikle haklısın bence de öyle bir oyun sevenin de tek seferde sevdiğini görmedim kitlesi genelde en az 1-2 kere oyunu bırakan daha sonra aşık olanlardan oluşuyor. Aslında ben de 1 kere bıraktım bu 2. idi ama gidemedim uzatmaya da gerek yok çünkü oynanacak çok fazla oyun var. Belki zamanında 2015-2018 zamanında oynasaydık çok tatlı gelirdi ama yapacak bir şey yok siz keyif aldıysanız ne mutlu o keyfi en son Ghost of Tsushima’dan aldım.

Ben Rdr2 de oynamadım en sona bırakıyorum heves diğerlerine kalmaz diye gerçekçiliğinden ötürü eminim ki çok seveceğim. Zor da olsa dayanıyorum başlarsam başka oyun oynamam diye korkuyorum.
Evet gerçekten RDR2'den sonra diğer oyunlar çok farklı geliyor. İlk başta bana da ağır gelmişti. Sonra oyun açıldı zaten bende oynanışına alışmıştım bu sürede. Gayet keyifli ve mükemmel bir deneyimdi. Yani bu oyunun her şeyi çok iyi. Hikaye sunumu, görevleri, karakterleri, müzikleri, açık dünyası...
Rockstar'ı gözümde büyüten bir proje gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…