Herkesten Daha Başarılı Olmak

MertAliReis

Decapat
Merhaba herkese, 11. sınıf öğrencisiyim. Psikolojik olarak mı bilmiyorum ama içimde sınıfımdaki herkesten daha iyi olmak, herkesten daha başarılı olmalıyım gibi mücadele hissi oluyor. Dıştan bakınca normal olsa bile içimde yenilgiye ve arkada kalmak konusunda büyük öfke ve yedirememezlik duruyor, liseyi öğrenim yerinden çok mücadele alanı olarak görmeye başladım.

Kısa zamanda Makyavelizm gibi düşünceler üzerinde bir şeyler okuyorum ve daha da haklı buluyorum kendimi. Sizce fikirlerim konusunda haklı mıyım ya da düzelmek mi gerekiyor benim için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başarılı olmayı istemek çok güzel. Dikkat etmeniz gereken nokta şu ki her yaptığınız şeyde en iyi olamayabilirsiniz. Bazı alanlarda en başarısızların içinde de olabilirsiniz. Hata yapmadan, başarısız olmadan hangi alanda iyi olduğunuzu bulamazsınız. Sadece başarısızlık yüzünden kendinize öfkelenmeyin, daha ziyade hatalarınızı bulmaya çalışın. İkinci önemli nokta ise sizin başarınızın diğerlerinin başarısızlığından geçmediğini fark etmektir. Mümkün olduğu kadar kendinizi geliştirmeye odaklanın, diğer insanları rakip olarak görmeyin.

Lise biraz öyle, aslında hayatın kendisi öyle. Yükselmek istiyorsan mücadele edeceksin. Ancak fazla hırslanıp kendinizi kaptırmayın, aksi takdirde herhangi bir başarısızlık durumu ağır bir darbe etkisi yapabilir.

Toplumsal hastalıklardan biri olduğunu düşünüyorum, her alanda tüm insanlar bir yarışa, rekabete tutuşturuluyor. Başarı tanımı bence kişiden kişiye değişir önce kendi içinizde bunun tanımını yapmanız lazım.
Toplumun veya ailelerin bu çocukları ya da yetişkinleri farketmez ki özellikle çocukları, mutsuzluğa ittiğini düşünüyorum. Belirli bir kalıp var, derslerinde başarılı olacaksın, iyi bir iş sahibi olacaksın, evlenip çoluk çocuğa karışacaksın vs... Hayat böyle birşey değil.
Herkes kendini mutlu edebilecek ideallerin ve arzuların peşinden gidip buna göre yaşamalı. Hayat kısa ve oda bize ait. Kalıpların dışında özgür ve mutlu bir hayat sürülmeli diye düşünüyorum.

Bir kaç kelam da ben etmek isterim
Her söylenen söz, her yapılan hareket olumlu/olumsuz şekilde anlaşılabilir veya yorumlanabilir.
Lakin nasıl anlaşıldığını düşünmek yerine önce düşüncelerinizi idare etmeye güzel bir şekilde beslemeye bakın.
Ne demek istiyorum?
Eğer ki aklınızda bir düşünceniz var ise ve siz bunun iyi veya kötü olduğunu "başka" insanların tepkileri üzerinden anlamaya çalışırsanız sizi çok daha kötü sonuçlara götürebilir.
Kendi mantığınız ve fikirleriniz ile hareket edin.
Tecrübe edinin, sonuçta siz bu hareketleri yaptığınızda karşılaştığınız olumlu/olumsuz durumları yaşamak size kalıyor başkalarına değil.

Kanımca düşünceleriniz çok güzel yalnızca bu düşünceyi kontrol edip güzel yönlendirmeniz gerekiyor

Hırslı olman güzel bir şey ama sana tavsiyem hırsını ders çalışmaya ve nota vermelisin. Yani gidip başkalarına kıskanç bir şekilde kötülük gibi şeyler yapmamalısın. Kısacası insanlara karşı dostça davran; hem başarın yükselir, motivasyonun artar ve arkadaş edinirsin.

Bencillik, aşırı hırs, kibir sende şuan bunları görüyorum ve aynı sınıfta olsaydık senle arkadaş olmazdım. Zaten arkadaşların bunu fark ettiğinde sana cephe alırlar. Kendini düzelt.

Herkesten daha iyi olmaya çalışmak hep artan bir hedef çıtasının göstergesidir, iyidir. Fakat sen yenilgiden bir şeyler öğrenmek yerine bunu çirkefliğe vurursan ne başarının tadını bilirsin, ne de başarısızlığın kıymetini. Başarısızlığı kabul etmeyen biri kendi başarı(!)larında boğulur. Kibire dönmemeye bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…