Merhaba arkadaşlar dün gereksiz epostalarda dolaşırken bir mail geldiğini gördüm. “your personal data has been leaked due to suspected activities” maili özetliyim bir adam beni trojanlemiş ben zevk alırken de beni kaydetmiş olay bu. Benden 1500 dolar istiyor ve karşılığında beni salcağını söylüyor eğer gerekirse buraya SS'lerini koyabilirim. Göndermezsemde 2 gün içinde bunları yayacağını söylüyor. Bunu biraz araştırdığımda önemli bir şey olmadığını bir çeşit dolandırıcılık olduğunu öğrendim(yine de bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim) ve yine araştırırken bir adam mailin giriş hareketlerine bakmamızı söylemiş. Bende baktığımda dünyanın her yerinden giriş hareketi olduğunu gördüm. Ana mailimin şifresine değiştirdim ve zaten 2 faktörlü doğrulama olan ana hesabımın yanına yine aynı şeylerin yaşandığı yan hesabıma da iki faktörlü doğrulama ekledim. Bu süreçte haveibeenpwned sitesinden maillerime baktığımda iki maildede çok eskiden oynadığım Craft Rise ile ilgili olduğunu gördüm mayıs 2023'te veri sızıntısı olmuş ve bilgiler çalınmış. Bana 29 Mayıs 2024 tarihinde atılan mailinde bununla ilgili olduğunu düşünüyorum. Şu an bu süreçte ne yapabileceğimle ilgili tavsiye verirseniz sevinirim. Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.
Hiçbir şey yapamazlar. Yaysa bile kim ne yapsın ki? Boş ver en olmadı evine hamburger gelir. Eğer trojandan kurtulmak istersen direkt format at kafan rahatlasın.
Büyük ihtimalle bu veri sızıntısında mailleri almışlar her yerde yayıyorlar çünkü oturum açma etkinliğine baktığımda dediğim gibi Amerika roma Pakistan Kanada gibi ülkelerden giriş yapılıyor ve bence sen de mailinden oturum açma etkinliklerine bak ve buna göre şifre değiştir. Bu arada bu hacker mailleri sana ne zamandır geliyor ve bir şey oldu mu?
Hiçbir şey yapamazlar. Yaysa bile kim ne yapsın ki? Boş ver en olmadı evine hamburger gelir. Eğer trojandan kurtulmak istersen direkt format at kafan rahatlasın.
Büyük ihtimalle bu veri sızıntısında mailleri almışlar her yerde yayıyorlar çünkü oturum açma etkinliğine baktığımda dediğim gibi Amerika roma Pakistan Kanada gibi ülkelerden giriş yapılıyor ve bence sen de mailinden oturum açma etkinliklerine bak ve buna göre şifre değiştir. Bu arada bu hacker mailleri sana ne zamandır geliyor ve bir şey oldu mu?
Direk formatladım. Fakat tek sorunum sürekli başarısız oturum açma. Sorun çıkartacak gibi duruyor ama emin değilim.
Dediğin hacker mailleri gelmiyor bana. Fakat uzun zamandır (yaklaşık 1 yıl) Amerika, Pakistan, Roma ve Kanada'dan giriş denemesi yapılıyor. Haveibeenpwned sitesine baktığımda Craft Rise sızıntısı diyordu. Hacker mailleriyle bu sızıntının bir alakasının olduğunu düşünmüyorum
Dediğin hacker mailleri gelmiyor bana. Fakat uzun zamandır (yaklaşık 1 yıl) Amerika, Pakistan, roma ve Kanada'dan giriş denemesi yapılıyor. Haveibeenpwned sitesine baktığımda Craft Rise sızıntısı diyordu. Hacker mailleriyle bu sızıntının bir alakasının olduğunu düşünmüyorum.
Bence mailler sızdırıldığına veya yayıldığında bu hackerlar maillerin arasından alıp yollama başladılar baktığımda bayağı olmuş bir şey gibi bu fakat dediğin gibi de olabilir.
Başarısız oturum açma ile alakalı bir fikrim yok. Eğer girersen, Google hesabımı yönete tıklayıp güvenlik kategorisindeki bilmediğin cihazları kaldır ve şifre değiş. Bir de authenticator girersen bir daha çalınmaz hesabın.
Başarısız oturum açma ile alakalı bir fikrim yok. Eğer girersen, Google hesabımı yönete tıklayıp güvenlik kategorisindeki bilmediğin cihazları kaldır ve şifre değiş. Bir de authenticator girersen bir daha çalınmaz hesabın.