Steam Hesaba nasıl farklı biri giriş yapmış olabilir?

techosay

Centipat
Arkadaşlar şimdi benim Steam hesabımda 27 Mayıs'ta skinler satılmış ama çok büyük bir değeri yoktu, tabii parasını da almışlar. Dün saat 10 sularında bir arkadaşıma scam bir mesaj iletilmiş. Daha sonra bunu fark ettiğimde bir şeyleri kontrol etmeye başladım. Bu arada Steam hesabımda Steam Guard vardı ve hesabımın bırakın e-posta adresini vb değiştirmeyi, şifresini bile değiştirmemişler bende şifreyi değiştirdim. Sanki hesabıma biri gelip biraz kullanıp çıkmış gibi. Skinlerin satıldığı zaman bilgisayarda ne yüklemişim diye kontrol ettiğimde skinler satılmadan yaklaşık 2 saat önce bir oyun ile ilgili bir program açmışım ama bu sebepten midir bilmem. Yani "başka bir oyun ile ilgili bir olayda bilgisayarıma girseler neden sadece Steam hesabımla işi olsunlar (aradan 3 gün geçmesine rağmen Steam dışında başka şeylerde farklılık yoktu)." diye bir düşünceye kapıldım. Siz ne düşünüyorsunuz? Kafam karıştı. Steam hesabıma bilgisayarımdan mı yoksa Steam hesabımı bir yere girdiğim için ki girdiler? Bu arada Kaspersky kurdum tarama devam ediyor hala.

2 gün önce benim de bir arkadaşımın hesabı çalındı. Steam'den bana sahte Steam uzantılı bir link gönderdi. Tıklamamı istiyordu. Tıklamadım kendisine mesaj attım. Şifresini değiştirdi. crack program varsa veya sahte bir siteye steam ile giriş yaptıysan öyle girmiş olabilirler. bu linkten API keyi kontrol et. key Gözüküyorsa kaldır.

Linke girdim böyle bir ekran çıktı. Bu olması gerektiği gibi mi?

Eki Görüntüle 1799531
Linke girdim böyle bir ekran çıktı. Bu olması gerektiği gibi mi?

Evet olması gerektiği gibi. Bir şekilde virüs bulaştı büyük ihtimalle. Crack program kullanıyorsan onlardan bulaşmış olabilir. Şifrelerini de değiştirmeni tavsiye ederim. Ancak virüs bulaştıysa şifre değiştirmek işe yaramaz. Temiz bir Windows kurmak en kesin çözüm olur genelde.

Şu ana kadar sadece Steam'da olay oldu onda da şifreyi değiştirdim. İleride yine bir şeyler olursa bir şeyler yaparım. Biri bilgisayar dışından Steam hesabına girince kesinlikle api key mi gözükmeli orada?

Şu ana kadar sadece Steam'da olay oldu onda da şifreyi değiştirdim. İleride yine bir şeyler olursa bir şeyler yaparım. Biri bilgisayar dışından Steam hesabına girince kesinlikle API key mi gözükmeli orada?

API key, Steam'ın 3. parti sitelere bağlanmak için yaptığı bir uygulama gibi düşünebiliriz. Mesela CS kumar sitelerine girdiğimizde API key i onlara vermiş oluyoruz. Eğer sahte bir siteye giriş yaptıysan ve bu key dolandırıcıların eline geçerse senin takaslarını kontrol edebilirler. Mesela birine item göndermek istedin. API key onlarda olduğu için senin takasını otomatik olarak iptal edip, göndereceğin kişinin profilini birebir kopyalayarak takası ona gönderir. Sen de bunu fark etmezsen itemi kaybedersin. Şu an sende API key gözükmemesi iyi bir şey. Herhangi biri takaslarını kontrol edemez. Kullanıcı bilgilerin çalınmış olsa bile Steam Guard sayesinde sen telefondan onaylamadan takas gerçekleşmez.

Bu arada hesabımda bir ürün hala satıştaymış satış işlemi gerçekleşmiş. Para Steam hesabımda hala duruyor umarım gitmişlerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…