Hesabıma giriş yapılmaya çalışılıyor

Emre Özçelik

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, mailimde oturum açma etkinliğimde 1 aydır belki de daha fazla süredir farklı ülkelerden başarısız giriş denemesi yapılmış. En son olarak bana isteğiniz üzerine Microsoft tek kullanımlık kod diye mail geldi fakat benim böyle bir talebim olmadı. Açılabilecek bütün güvenlik önlemleri 3-4 senedir açık 2FA dahil. Endişe etmeli miyim? Bu maile kayıtlı Binance hesabım var ve içinde yüklü miktarda para var.

Gerekli güvenlik önlemlerini aldıysanız, gelen e-postaları kimlik avı olarak bildirip engelleyin. Genellikle ele geçiremedikleri hesapları, sahte e-postalar ile yemlemeye çalışıyorlar. Bu e-postaları kimlik avı olarak bildirmek, ileride gelecek benzerlerini otomatik spam klasörüne atacaktır. Engellerseniz de aynı şekilde oto spama atıyordu galiba.

Resmi şifre sıfırlama, giriş gibi e-postaları da direkt silebilirsiniz.

Ayrıca e-posta adresiniz veri sızıntısı yediğinden, yeni bir e-posta açıp önemli hesaplarınızı ona aktarabilirsiniz. Ben önemli işlemler için ayrı bir e-posta kullanıyorum. O e-postayı her sitede kullanmadığımdan veri sızıntı yaşama ihtimali çok düşük oluyor.

Antivirüs yazılımınız varsa e-posta ya da kimlik korumasını açabilirsiniz. Kimlik avı koruması içeren bir antivirüs satın alabilirsiniz. Norton ya da Kaspersky öneririm.

Norton ve Kaspersky ürünlerinin hepsinde var. Siz kendinize uygun paketi satın alıp kullanabilirsiniz. Ben Norton tarafında kamera koruması da sunduğundan Standart öneririm. Ayrıca 2 yıllık uygun fiyata alabilirsiniz. Antivirus Plus içerisinde kamera koruması yok ve sadece 1 yıllık satılıyor.

2023-02-22_10-25_1.png

2023-02-22_10-25.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı