Hesap ayarlarına giriş yapılan cihazlar bölümü eklenebilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
27
Technopat Sosyal içerisinde bulunan hesap ayarlarına, birçok forum sitesinde veya diğer sitelerde kullanılan hesapların (Google ve Microsoft gibi) güvenlik ayarlarında bulunan "Son Kullanılan Cihazlar" veya "Son Giriş Yapılan Cihazlar" adı altında bir liste eklenebilir mi?

Bu özelliğin olmasını istememin sebebi; kullanıcıların Technopat Sosyal'e giriş yaparken kullandıkları cihazların, internet tarayıcılarının ve işletim sistemlerinin belirtilerek herhangi bir cihaz güvenliği sorununun oluşmasını önleyebilmektir. Bu sayede herkes giriş yapmış olduğu cihazları kontrol ederek tanımadığı veya çıkış yapılmasını istediği cihazdan kolaylıkla çıkış yapabilir.

Örneğin telefonumda kullanmakta olduğum internet tarayıcımda Technopat Sosyal'e giriş yapıyorum ve hesabımdan da çıkış yapmıyorum. İlerleyen zamanlarda tarayıcımı değiştirmek için daha önceden Technopat Sosyal'e giriş yapmış olduğum tarayıcıyı kaldırıyorum ve tarayıcıyı da bu durumda siliniyor. Tarayıcıyı sildikten sonra "Acaba Technopat Sosyal hesabımı bu tarayıcıda açık mı unutmuştum?" Tarzında bir soru soruyorum. Tabii otuz (30) gün sonra hesaptan otomatik olarak çıkış yapılabiliyor fakat kullanıcı birden fazla cihaz içerisinde Technopat Sosyal hesabını açtıysa, hangisinde kaç gündür hesabının açıldığını unutabiliyor.

Birçok kişi tarafından gerekli bir özellik olarak düşünülebilir veya düşünülmeyebilir fakat kullanmış olduğum birçok sitede bu tarz bir güvenlik önlemi olduğundan dolayı; giriş yapmış olduğum cihazları kolaylıkla kontrol edip, istediğim zaman da istediğim cihazlardan çıkış yapabiliyorum ve bu durum güvenlik konusunda kullanıcılara kolaylık sağlıyor.

XenForo Community üzerinde oluşturulmuş olan konulara baktığımda ise, bu tarz bir eklentinin veya özelliğin olup olmadığı konusunda kesin bir yargıya varamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı