Selam. Steam hesabım çalındı Steam'a girdiğimde şifre istiyor ve girdiğimde hesaba giremiyorum. Mail hesabımı kontrol ettiğimde Rus bir mail ile hesabımın e postasının adresinin değiştirildiğini gördüm.(Steam üzerinden bir oyun satın almadım, para yatırmadım sadace 3 tane oyun oynuyorum.)
Selam. Steam hesabım çalındı Steam'a girdiğimde şifre istiyor ve girdiğimde hesaba giremiyorum. Mail hesabımı kontrol ettiğimde Rus bir mail ile hesabımın e postasının adresinin değiştirildiğini gördüm.(Steam üzerinden bir oyun satın almadım, para yatırmadım sadace 3 tane oyun oynuyorum.)
Kaspersky Free ile ücretsiz antivirüs korumasını indirin. Bu en yüksek puanlı bulut antivirüs ailenizi virüslere, kötü amaçlı yazılımlara, fidye yazılımlarına, Truva atlarına ve diğer tehditlere karşı korur.
Steam ayarlarında hesap bilgilerimi kaydetme seçeneği var bunu aktif ederseniz steam şifrenizi ve kullanıcı adınızı bilgisayara kaydetmez ve bilgisayarınıza virüs girse bile kullanıcı adınızı ve şifrenizi bulamazlar. Tek sıkıntısı steame her giriş yaptığınızda otomatik olarak hesabınıza girmez, sürekli şifrenizi yazmanız gerekir.
Koruyamazsın. Günümüzün “heçkırları” ister Steam Guard kurulu olsun, ister iki adımlı doğrulama olsun, cart diye giriyorlar hesaba cookie ile.
Bilmediğin kimsenin Steam isteğini kabul etme ve engelle, bilmediğin sitelere kesinlikle girme, bilgilerini kimseye verme.
Yine de şifreyi bulup girme ihtimallerine vesaire için Steam Guard ve iki adımlı doğrulamayı kur. Telefonunu mobil kimlik doğrulayıcı yap, cookie ile girmeye çalışanlar dışındakiler oraya düşüyor “giriş yapılsın mı?" diye.Steam hesap kurtarma kodunu al ve bu kodu kaybetmemeye dikkat et.
Bunları yaparsan çalınma ihtimali %1 seviyelerine gelir diye düşünüyorum.
İyi sosyaller, iyi günler.