Hesap makinesi ve Microsoft Store Otomatik Kapanıyor

Lazi10

Kilopat
Daha fazla  
İş sonrası bilgisayarımı açtığımda böyle bir sorunla karşılaştım. Yani bu durumun olmasını sağlayacak herhangi bir ayarda yapmadım. Bilgisayarı açtım ve böyle bir sorun var. Hesap makinesine tıklıyorum açılıp kapanıyor. Microsoft Store açılırken otomatik kapanıyor. İnternette biraz araştırdım Youtube videoları vs. birkaç yöntem denedim ancak hiçbiri işe yaramadı. Yeni bir kullanıcı hesabı oluşturmayı da denedim. O hesapta da hesap makinesi dahi açılmadı. Bu sorunun çözümü nedir bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Hesap makinesinin üstünde böyle bir işaret var.

Dosya Ekleri

• hesap.png
    7,4 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı sorunu iki ay kadar önce yaşadım, internetteki hemen her çözümü denedim olmadı (Windows 10 orijinal). En son çare format atıp hemen Windows aktivasyonunu gerçekleştirdim öyle düzeldi.

Bende lisanslı Windows kullanıyorum. Yani tek çözüm format atmak mıdır?

PowerShell komut penceresinden bütün metro UI uygulamalarını silin, tekrar yüklemeyi deneyin.

Dediğiniz şekilde uygulamaları kaldırdım. Ancak bazılarını silemedi. Hata verdi. Birçok uygulama kaldırıldı. Mesela hesap makinesi ve store artık gözükmüyor. Tekrar yüklemek için ne yapmam gerektiğini bulamadım.
Bunun bir çözümü yok mudur?

Son düzenleme:

Aynı sorunu bende yaşıyorum.
Windows Search, Hesap Makinesi, Store ve birkaç program daha çalışmayı bıraktı.
Bilgisayardaki diğer hesapta herşey normal çalışırken benim bölüm sorunlu.
Silip yeni hesap açtım, bir süre çalıştı tekrar bozuldu.
Baktım olmuyor format attım kesin çözümdür diye programları daha kurarken yine aynı sorun ortaya çıktı.
Windowsun problemlerine alışık biri olarak formatın bile işe yaramadığı bu kadar çözümsüz kaldığım başka birşey yaşamadım.
Sorunu çözebilen varsa gerçekten çok yardımcı olur.

Cogu kullaniciyi etkileyen sorunlardan bir tanesi. Windows 10 kurulumu yaptiktan sonra, tum guncellemeleri aldiginizdan emin olun. Cogu kisinin bu sayede sorunlari ortadan kalkti.

Ben format ile bu sorunu çözmüştüm. Format sonrası aynı hatayı vermesi tuhaf.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…