Hesap makinesinde bir sayıyı üslü sayıya çevirme

Reatsean

Centipat
Hesap makinesinde bir sayıyı üslü sayı olarak yazmak istiyorum. Mesela 32'yi 2 üzeri 5 olarak yazmak gibi. Bu hesap makinesinde yapılıyor mu ya da nasıl yapılıyor? Biraz baktım netten ama bir şey bulamadım. (Bahsettiğim hesap makinesi bilgisayardaki ve telefonlardaki uygulamalar)

Bilimsel modunda var.

1614169368544.png

1614169437527.png

1614169484515.png

İphone kullanıyorsan hesap makinesi açıkken ekranı yatay hale çevir. detaylı hesap makinesi moduna geçersin.
Aynı şey Android'de de var telefonun ekranını yatay hale getirdiğinde oluyor. Ayrıca bilgisayarın hesap makinesinde ise eğer kendi hesap makinesinden bahsediyorsan sol üstteki 3 çizgiye tıklayıp bilimsele geçiş yaparsan gelecektir. Tarayıcıdan açtığın hesap makinesinde ise zaten sol tarafta x üzeri y olarak yazıyor.

Önce alttaki sayıyı yazıyorsun sonra gösterdiğim tuşa tıklıyorsun sonra üstteki sayıyı yazıyorsun.

Bahsettiğiniz şey ekranda sonucu üslü sayı olarak görmek mi, üs almak mı, yoksa bir sayının başka bir sayının kaçıncı kuvveti olduğunu bulmak mı?

Kuvvet bulmak için logaritma fonksiyonunu kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı