Merhaba arkadaşlar. C# üzerinden basit bir hesap makinesi yaptım. Fakat tam ekran yapınca butonlar falan aynı yerinde kalıyor. Tam ekran yapınca bütün nesnelerin eşit bir şekilde ekrana yayılmasını nasıl sağlayabilirim?
Baktım fakat hiçbir şey anlamadım. Lütfen yardımcı olur musunuz?Anchor kullan. Anchor Türkçe de çapa demek. Anchor olarak işaretlediğin kenar uygulamayı büyüttüğünde içerisinde bulunduğu kontrolün kenarına olan uzaklığını korumaya çalışır.
![]()
Control.Anchor Property (System.Windows.Forms)
Gets or sets the edges of the container to which a control is bound and determines how a control is resized with its parent.learn.microsoft.com
Objelerin üzerine gelin. Özellikler kısmında Anchor diye bir yer var. Bu objelerin form büyüyünce büyümesini sağlıyor.Merhaba arkadaşlar. C# üzerinden basit bir hesap makinesi yaptım. Fakat tam ekran yapınca butonlar falan aynı yerinde kalıyor. Tam ekran yapınca bütün nesnelerin eşit bir şekilde ekrana yayılmasını nasıl sağlayabilirim?
Objelerin üzerine gelin. Özellikler kısmında Anchor diye bir yer var. Bu objelerin form büyüyünce büyümesini sağlıyor.
Daha önceden denedim ama objeler bu seferde çok büyüyor ekran karışıyor. Okuldan gelince fotoğraf atacağımObjelerin üzerine gelin. Özellikler kısmında Anchor diye bir yer var. Bu objelerin form büyüyünce büyümesini sağlıyor.
Ona göre ayarlayacaksınız. Mesela hesap makinesinin üst kısmını falan ayrı şekilde ayarlamanız lazım.Daha önceden denedim ama objeler bu seferde çok büyüyor ekran karışıyor. Okuldan gelince fotoğraf atacağım
Windows Forms'un kotu yanlari bunlar maalesef. Anchor ayariyla yapabilirsiniz, kod tarafindan manuel oranlayabilirsiniz. Ama size onerim en yakin zamanda daha yeni .NET teknolojilerine gecis yapmaniz olacaktir.
BuyurunObjelerin üzerine gelin. Özellikler kısmında Anchor diye bir yer var. Bu objelerin form büyüyünce büyümesini sağlıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.