Hesap satışından vergi ödenmeli mi?

MehmetAKİFF

Zeptopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. Instagram üzerinden YouTube, Spotify, Netflix ve ortak oyun hesapları satıyorum.
Bir hafta önce biri Spotify hesabı istedi fiyat sordu. Alacağım dedi IBAN attım ve iki gün sonra yazdığı yazı: "seni şikayet edeceğim. Vergi ödemeden satış yapıyıyorsun."
Evime kağıt yollayacağını söyledi gözümü mü korkutmak istedi yoksa cidden büyük bir ceza mı alacağım?

Genelde hesap satışı yapan yerler yalandan da olsa fatura keserler. Ondan dolayı gözünüzü korkutmak istemiş ama bir şey olmaz. Olursa da zaten izini bulamazlar. Ceza falan almazsınız yani. Ben 2 yıl boyunca Instagram üzerinden nevresim takımı sattım bir Allah'ın kulu problem yaşamadı böyle bir şey diyen de olmadı.

Ara sıra site üzerinden sattım ama adamda IBAN var oradan bulabilirler mi ?

Ara sıra site üzerinden sattım ama adamda IBAN var oradan bulabilirler mi ?
Ya hocam bulsun ne olacak. Bireysel olarak kendi hesaplarımı satıyorum dersiniz olur biter. Bütün erişimleri kapatırsınız 1 günlüğüne müşterilere de bildirirsiniz. Hiçbir şey olmaz. Bu ülkede 9 milyar lira vergi kaçıran adamı affediyorlar 3-5 lira için size mi ceza verecekler?

Verirler hocam verirler. Dora Özsoy'un 340.000 TL'lik videosunu izlediniz mi ?

Verirler hocam verirler. Dora Özsoy'un 340.000 TL'lik videosunu izlediniz mi ?
Hocam onun peşini takip ediyorlar. Google AdSense hesabında ne kadar para kazandığı görünüyor. Ben de daha önce şahıs şirketi ve vergilendirmeler ile ilgili rehber hazırlamıştım. Aynı şey değil sizinkini bulmaları zor genel olarak savcılıktan belge almadan hesap kayıtlarına bakamazlar. Ona da uğraşmazlar.

Bir şeycik olmaz, be nde satıyorum zaten vergi olsa ve ödemesen Instagram hesabın kapanırdı. Korkma yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok çok teşekkürler arkadaşlar. 1 aya kapına belge gelir demişti 3 hafta sonra yazarım size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…