Hesap satışları yasaklansın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şöyle bir durumda var hocam herkesin oyun alacak bütçesi yok
Bu durum bence Türkiye'de korsan oynayan kitlenin genel durumu. Buna ben de dahilim. Örneğin RDR2'yi geçen aya kadar korsan oynadım. Her zaman herkesin alacak durumu olmayabiliyor. Alabilecek olsa zaten alır çoğu kullanıcı.

İnan hocam ben de birçok korsan oyun mevcut sadece indirip arşiv yapıyorum. PC'ye kurup oynayamadım. Malum virüs gibi sıkıntılar çıkarabilir

Riskli ancak katılmıyorum. Durumu olmayan arkadaşlar bu sayede bir çok oyuna sahip olabiliyor. LoL gibi hesaplar için ise bir şey diyemem.

Riskli ancak katılmıyorum. Durumu olmayan arkadaşlar bu sayede birçok oyuna sahip olabiliyor.
E korsan oyun oynayanlar da keyiften oynamıyor. Korsan oyun da serbest olmalı öyleyse.

Steam ve Microsoft gibi oyun platformu devleri aile paylaşımı veya oyun paylaşımı gibi garip şeyleri ortadan kaldırırsa böyle bir durum oluşmaz.

Yazı gayet net ve açık haklılık payı da var. Çelişkili oluyor "korsan ile hesap satımı" katılıyorum yazına. Fakat "korsan" kelimesi adı kirlenmiş bir kelime artık değişmez bu tutum ve düşünce. Korsanı yıllar önce kötüye kullandılar artık düzelmiyor bu tutum. Hesap satılması ise bir nevi "Robin Hood" mantığı oluyor. 3 TL'ye 400TL'lik oyunu güvenli yerden oynuyorsun.

Yazıda belirtilen biri benim, ilk olarak Microsoft’a böyle satın alınan/kiralanan hesapların kullanılmasına izin verilip verilmediğini sordum, evet ”completely fine” dediler. Sonra konu sahibi arkadaş, net olarak satışa izin verildiğinin kanıtını istedi, en son olarak onu da sorup attım, ama hala ikna olmamış. Ondan sonra cevap da vermedi zaten. Kendi tercihi. Kafasında ne kurduysa ona inanabilir, beni alakadar etmiyor. Fakat gelip yanlış bilgi vermesin. Neyse. Konu linkini aşağı bırakıyorum, ilk ve son mesajlara bakmanız yeterli.

Konuya girmek istemeyenler için:

Steam hesabı kiralamaları ve satışları, Steam’in rızası dışında olduğu için katılıyorum, fakat ısrarla Game Pass’i de dahil etme çabasını anlamıyorum. Bana kalsa korsana da teknik destek verilmeli ama bunun yolu gerçekleri eğip bükmek değil.

Son düzenleme:
@Akif hocamın dediğine katılıyorum geçenlerde bir konu gördüm bir hesap satışında (sosyalde oluyor) bir kullanıcı aynı anda iki kullanıcıyı kandırmış ve birinin parasını aldığı halde hesabı vermemiş belli ki bayağı sayfa sayfa yorum yazmışlardı. Şart koymanız bir şey değiştirmiyor dolandıran yine dolandırıyor.(Hesap satışı yasaklansın tarafındayım)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…