Bu durum bence Türkiye'de korsan oynayan kitlenin genel durumu. Buna ben de dahilim. Örneğin RDR2'yi geçen aya kadar korsan oynadım. Her zaman herkesin alacak durumu olmayabiliyor. Alabilecek olsa zaten alır çoğu kullanıcı.
Bu durum bence Türkiye'de korsan oynayan kitlenin genel durumu. Buna ben de dahilim. Örneğin RDR2'yi geçen aya kadar korsan oynadım. Her zaman herkesin alacak durumu olmayabiliyor. Alabilecek olsa zaten alır çoğu kullanıcı.
Yazı gayet net ve açık haklılık payı da var. Çelişkili oluyor "korsan ile hesap satımı" katılıyorum yazına. Fakat "korsan" kelimesi adı kirlenmiş bir kelime artık değişmez bu tutum ve düşünce. Korsanı yıllar önce kötüye kullandılar artık düzelmiyor bu tutum. Hesap satılması ise bir nevi "Robin Hood" mantığı oluyor. 3 TL'ye 400TL'lik oyunu güvenli yerden oynuyorsun.
Yazıda belirtilen biri benim, ilk olarak Microsoft’a böyle satın alınan/kiralanan hesapların kullanılmasına izin verilip verilmediğini sordum, evet ”completely fine” dediler. Sonra konu sahibi arkadaş, net olarak satışa izin verildiğinin kanıtını istedi, en son olarak onu da sorup attım, ama hala ikna olmamış. Ondan sonra cevap da vermedi zaten. Kendi tercihi. Kafasında ne kurduysa ona inanabilir, beni alakadar etmiyor. Fakat gelip yanlış bilgi vermesin. Neyse. Konu linkini aşağı bırakıyorum, ilk ve son mesajlara bakmanız yeterli.
Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz üzere forumda Game Pass satışları var, bunlar ortak hesap mantığı ile çalışıyor. Bir Microsoft hesabı altında herkesin Game Pass'ten yararlanabilmesini sağlıyor. Geçenlerde biri bu satışları da dahil ederek sözleşmeye aykırı olduğundan bahsetmişti, ben de bu konuya...
www.technopat.net
Konuya girmek istemeyenler için:
Steam hesabı kiralamaları ve satışları, Steam’in rızası dışında olduğu için katılıyorum, fakat ısrarla Game Pass’i de dahil etme çabasını anlamıyorum. Bana kalsa korsana da teknik destek verilmeli ama bunun yolu gerçekleri eğip bükmek değil.
@Akif hocamın dediğine katılıyorum geçenlerde bir konu gördüm bir hesap satışında (sosyalde oluyor) bir kullanıcı aynı anda iki kullanıcıyı kandırmış ve birinin parasını aldığı halde hesabı vermemiş belli ki bayağı sayfa sayfa yorum yazmışlardı. Şart koymanız bir şey değiştirmiyor dolandıran yine dolandırıyor.(Hesap satışı yasaklansın tarafındayım)