Hesaplar nasıl güvende tutulur?

edoqos

Femtopat
Daha fazla  
İlk önce Steam hesabım çalındı bunu geç fark ettim çünkü e-postamdaki bildirimleri spama atmış daha sonra insta hesabıma girildi onu fark ettim ve attım insta hesabıma 2 defa denediler 1. De hesabıma girip borsa şeyleri paylaştılar 2. De beni hesaptan attılar ama geri aldım. Daha sonra Sims Steam da olduğu için Eaye girdiler ve orada ban yemişler Xbox hesabını filan her şeyi gördüm. Eayı da geri aldım. Bu sabah da riot hesaplarıma girmişler onu da durdurdum. Kim yapıyor bilmiyorum e-postamda mı sıkıntı var yoksa telefon ya da PC yüzünden mi? Yardımcı olabilir misiniz

Kaspersky free kurun ve tam tarama yapın. Ardından Malwarebytes free kurun, tekrardan tam tarama yapın. Bu aşamada virüs vs varsa zaten temizler bu programlar. Her hesabınız için aynı mail ve şifreleri kullanıyorsanız bu da çaldırma ihtimalini yükseltiyor. Bunları bir kontrol edin, dediklerimi yapın ve tekrardan buraya yazın. Bakalım neler var neler yok.

Gmail kullandığınızı düşünerekten yazıyorum Sign in - Google Accounts kısmından giriş yapılan cihazlardan yabancı olduğunu düşündüğünüz cihaz varsa çıkartın, şifrenizi değiştirin, 2FA açın, geçiş anahtarı oluşturun, yukarıdaki hocamın yazdığı virüs taramasını yapın bilgisayarınıza.

Virüs temizleme yöntemleri dışında kullandığın e-postanın şifresini değiştir. Açabildiğin her platformda 2 aşamalı doğrulamayı aç. Tüm cihazlardan çıkış yap seçeneğini bu seçenek olan her yerde kullan. Her platforma farklı şifre kullan. Norton password generator'dan 15 karakterli ve büyük küçük harf, sembol, sayı kullanarak şifre oluşturabilirsin.

Güvenli sularda yüzmelisiniz. Büyük ihtimalle bir virüs sebep olmuştur.

Öncelikle temiz bir format ile başlayın.

Ardından sosyal medya, Steam gibi servisler için ayrı e-posta adresleri oluşturun. Android kullandığınızı gördüğüm için Gmail olarak almanız hesap geçişleri ve ortak mail kutusu için daha uygun olur.
Önceki e-posta hesabınıza gelen önemli iletileri yönlendirebilirsiniz. Bu rehbere bakabilirsiniz.

Şifrelerinizi 1password gibi güçlü bir şifre yaratıcı kullanarak belirleyip düzenli aralıklarla değiştirin. Sembolleri aktif etmeyi unutmayın ve en az 16 karakter kullanın.

Halihazırda kullandığınız karmaşık şifreler var ise -ki muhtemelen sızdırılmıştır- güvenliğini bu siteden kontrol edebilirsiniz.

Hesaplarınızda iki aşamalı kimlik doğrulama hizmetleri ve/veya doğrulayıcı uygulamalar kullanın.

En önemlisi kendi güvenliğinizi sağlamanız olur. Kaynağı belirsiz veya güvensiz olan indirmelerden ve hizmetlerden kaçınmak en iyi güvenlik yöntemidir. Güncel bir Windows Defender dikkatli olursanız yeterli olacaktır.

1password gibi ücretli uygulamalara çoğu insan para vermeye sıcak bakmaz bunun yerine Bitwarden veya protonpass gibi ücretsiz sürümleri olan alternatifleri de ekleyelim.

malwarebytes bunları buldu kaspersky hala tarıyor

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-05 014907.png
    69,7 KB · Görüntüleme: 25
O bilgisayara temiz kurulum yap. Virüs programı temizlese de riske girm
Çok dosya var format atmak da içimden gelmiyor ama Instagram hesabım yeni açtığım bir hesaptı ve üretici olarak kullandığım bir hesap. Diğer hesaplarıma giriş olmadı ve sadece o hesabı oldu Steam i hala alamadım elimde ipsi , gmailleri falan var ama sahte olma ihtimali de var bunların sadece bilgisayar üzerinden yaptılarsa insta da sadece 1 hesaba girdiler 2. Aşamalı korumama rağmen de riot hesabım bu sabah gidiyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…