Bütün hesaplarım çalınıyor. Çalınmasa bile rastgele şeyler oluyor. Örneğin Steam ve Discord'dan mesaj atıyor link şeklinde. Sayısız hesabım çalındı bazıları askıya alındı. 2 aşamalı dogrulama açık olmasına rağmen bile çalınanlar oldu. Şifreleri değiştirdim mail şifresi dahil olmak üzere. Bilgisayara virüs bulaştığı ihtimaline karşı HitmanPro, Kaspersky vs. birkaç uygulamayla daha taratttım. 15-16 virüslü dosya buldu. Ama bu sabah yine Spotify ve TikTok hesabım çalındı. Steam'den link içerlikli mesaj atılmış toplu yine. Aklıma başka yapabileceğim başka bir şey gelmedi. Yardımcı olabilecek birisi bana ulaşırsa sevinirim.
Herkes burada hemen format hemen format diye yanmış bir bekleyin arkadaşlar, sen bir şunları yap. Sorun devam ediyorsa format.
1-Başka bir cihazdan tüm şifrelerini değiştir ve 2FA aç. Bilgisayarındaki virüs silinene kadar hiç bir hesabına giriş yapma/hiç bir yere parolanı yazma!! Virüs silindiğinden emin olduktan sonra giriş yap hesaplarına. Başka bir cihazın yoksa bilgisayarındaki tüm virüsleri temizledikten sonra hesaplarının hepsinin şifresini değiştir ve 2FA aç.
2-MalwareBytes Anti Malware Free İle Tam Tarama yap.
3-ESET Online Scanner, NPE ve Emsisoft Emergency Kit ile Tam Tarama yap.
4-Bulunanları sil veya karantinaya taşı.
5-AVG AntiVirüs Free İle Derin Tarama yap.
6-Bulunanlari sil veya karantinaya taşı.
7-Sorun hala devam ediyorsa format at
8-Formattan sonra diğer yedeklerini bilgisayara aktarırken kesinlikle aktif bir virüsten koruma programı kullan. Örneğin:AVG
9-Durum güncellemesi yap.