Hesaplarım çalınıyor

Atakan00

Hectopat
Bütün hesaplarım çalınıyor. Çalınmasa bile rastgele şeyler oluyor. Örneğin Steam ve Discord'dan mesaj atıyor link şeklinde. Sayısız hesabım çalındı bazıları askıya alındı. 2 aşamalı dogrulama açık olmasına rağmen bile çalınanlar oldu. Şifreleri değiştirdim mail şifresi dahil olmak üzere. Bilgisayara virüs bulaştığı ihtimaline karşı HitmanPro, Kaspersky vs. birkaç uygulamayla daha taratttım. 15-16 virüslü dosya buldu. Ama bu sabah yine Spotify ve TikTok hesabım çalındı. Steam'den link içerlikli mesaj atılmış toplu yine. Aklıma başka yapabileceğim başka bir şey gelmedi. Yardımcı olabilecek birisi bana ulaşırsa sevinirim.

Dostum yazdıkları gibi bilgisayarını formatlayıp şifrelerini değiştirmen gerekiyor.

Peki sıkıntının bilgisayar dışında bir yerde olma ihtimali var mı? Ağ yada baska bir şey?

Sen yine de hesaplarının şifelerini farklı yap. Craft Rise'a güvenmiyorum. Veri sattıklarından bu olay gerçekleşti deniyor.

Az önce kontrol sağladım hesaba girebiliyorum. 110 TL RC atmışım. Harcadım onu da hesap boş.
Hesap kapatılıyor mu bilgin var mı? Desteğe yazdım kapatmak istiyorum diye.

Yakın zamanda bundan muzdariptim. Tüm hesaplarım çalınıyordu. Şimdi maillerimden şifreyi kaldırdım. Sadece Authenticator ile giriş yapılıyor kendi mobil cihazımdan. Haliyle artık bir şeye erişemiyorlar. Authenticator kullanmanızı tavsiye ederim. Benim virüsten kaynaklı değil verilerin sızmasından kaynaklı hesaplar gidiyordu. Maalesef pek bir çaresi yok şifrelerinizi değiştirin, iki adımlı doğrulama ve authenticator ekleyin. Bir süre sonra salıyorlar

Az önce kontrol sağladım hesaba girebiliyorum. 110 TL RC atmışım. Harcadım onu da hesap boş.
Hesap kapatılıyor mu bilgin var mı? Desteğe yazdım kapatmak istiyorum diye.
Bilmiyorum gerçekten. Çokta stres yapma. Benim hesabım çalınmadı. Sana da kolay kolay bir şey olmaz.

Hocam bu sorunu bende yaşamıştım ki ben dümdüz Windows sıfırlamıştım ona rağmen hesaplarım çalınıyordu en son Instagram çalınınca hard format attım ve şifreleri değiştirdim maalesef ki hesaplarımın hepsinin şfiresi aynıydı. Şifresini unuttuğum hesapalara bazen giriş yapılmıştı şu an bir sorun yok ama endişeleniyor insan acaba bir daha çalınırsa diye bir de banka hesabınız o bilgisayarda varsa direk şifre vs değiştirin Papara hesabıma giriş yapılmıştı 1-2 ay adamlar durmuş içinde para olmasına rağmen bir şey olmadı onlar ihmal etmeyin.

Bu sıfırlama hocam format değil. Formatta dosyalar tamamen silinir Windows yeniden yüklenir, bunda ise dosyalar silinir Windows dosyası kalır. Güvenli değildir o kadar.

Bu sıfırlama hocam format değil. Formatta dosyalar tamamen silinir Windows yeniden yüklenir, bunda ise dosyalar silinir Windows dosyası kalır. Güvenli değildir o kadar.

Doğrudur hocam zaten ondan sonra USB'li versiyonunu attım.

Herkes burada hemen format hemen format diye yanmış bir bekleyin arkadaşlar, sen bir şunları yap. Sorun devam ediyorsa format.

1-Başka bir cihazdan tüm şifrelerini değiştir ve 2FA aç. Bilgisayarındaki virüs silinene kadar hiç bir hesabına giriş yapma/hiç bir yere parolanı yazma!! Virüs silindiğinden emin olduktan sonra giriş yap hesaplarına. Başka bir cihazın yoksa bilgisayarındaki tüm virüsleri temizledikten sonra hesaplarının hepsinin şifresini değiştir ve 2FA aç.
2-MalwareBytes Anti Malware Free İle Tam Tarama yap.
3-ESET Online Scanner, NPE ve Emsisoft Emergency Kit ile Tam Tarama yap.
4-Bulunanları sil veya karantinaya taşı.
5-AVG AntiVirüs Free İle Derin Tarama yap.
6-Bulunanlari sil veya karantinaya taşı.
7-Sorun hala devam ediyorsa format at
8-Formattan sonra diğer yedeklerini bilgisayara aktarırken kesinlikle aktif bir virüsten koruma programı kullan. Örneğin:AVG
9-Durum güncellemesi yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…