Hesaplarım teker teker çalınıyor

THEVoyd

Hectopat
Gece saat 2 sularında arkadaşım Discord'dan mesaj attı. Onunla konusurken gözüme bir şey ilişti. Daha önce konuşmadığım onlarca insana mesaj atmış olarak gözüküyordum. Bir an olayı garipsedim ve hesabımın çalındığını anladım ama nasıl çalınabilir ki diye düşündüm. Hesabımla alakalı hiçbir yerde bir şey paylaşmamıştım. Birkaç dakika sonrada e-postama Discord hesabı şüpheli eylemler yüzünden devre dışı bırakılmıştır diye e-posta geldi ve şifremi değiştirdim. Olay bitti diye düşündüm ama sabah uyandığımda bu sefer de Ubisoft Connect'ten e-posta gelmişti (tam şu anda telefonuma şüpheli etkinlik algılandı diye mesaj geldi, üstelik bu e-posta farklı bir e-posta) hesabınıza başka bir yerden giriş yapılmıştır diye. Hemen baktım, nereden giriş yapılmış diye. Moskova olarak gözüküyordu. Hemen onun da şifresini değiştirdim ve bu sefer de Mega hesabım çalındı. Umarım daha fazla. Sizce bu olaya ne sebep olmuş olabilir? Şunu da ekleyeyim, ister inanın ister inanmayın ama hesaplarımı bedava skin veya herhangi bir şey yazan bir yere vermedim çünkü bu tarz vakalar yüzünden de hesabımın çalındığını bilirim. O yüzden hiç bulamıyorum. Evet, dediğim gibi, buna ne sebep olmuş olabilir ve nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün bir arkadaş daha bu konuda blog açmıştı. Çok tuhaf. Millet hesapları güvenceye alın.

2FA açın, mümkün olan her platformda. Sağlam bir virüs taraması yapın. Tertemiz bir format atın. Bütün şifrelerinizi değiştirin. Banka/kredi kartlarınız, kişisel bilgileriniz kayıtlıysa kontrol edin. 2 hafta önce benim de başıma aynısı geldi, benim de hesaplarım çalındı, benim hesabımı çalanlar da Rus`tu bir açık falan mı var hiç anlayamadım.

Tek bir şifre kullanıyor iseniz bütün hesaplarınıza erişim sağlayabilirler. KeyLoggar yüklü sitelere üyelik oluşturmayın yada farklı e posta ve şifre kullanın ve o şifreyi sadece güvenmediğiniz sitelerde kullanmanızo öneririm.

Bilgisayarına virüs girmiş olabilir veya şifreleri aynı yaptıysan 1 hesabını kaptırırsan tüm hesapların gidebilir temiz bir format at 2 faktörlü doğrulamayı aç tüm şifrelerini değiştir sorun kalmaz.

Aynı eposta da olan hesapların sonu bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…